SEĆANJA NE 6. FEBRUAR 1958.

KURIR U NACIONALNOM FUDBALSKOM MUZEJU U MANČESTERU: Posebno mesto za originalnu ulaznicu s meča protiv Zvezde nakon kojeg su fudbaleri Junajteda poginuli u avio-nesreći! (KURIR TV)

Fudbal -

Specijalni izveštač iz Mančestera - Goran Andjelković

Boravak u Mančesteru, gde Partizan sutra igra s Junajtedom u Ligi Evrope, reporter Kurira iskoristio je za posetu Nacionalnom fudbalskom muzeju.

1 / 20 Foto: Kurir sport/Goran Anđelković

I kad obiđete Muzej na četiri sprata uopšte ne čudi što je Engleska kolevka fudbala. Za 10 funti (12 evra) možete videti čitavu istoriju engleskog fudbala kroz mnoštvo originalnih i dragocenih suvenira iz različitog perioda.

A u posebnom kutku je i Crvena zvezda. Čitava jedna vitrina posvećena je utakmici Mančestera i Crvene zvezde u Beogradu 6. februara 1958, nakon koje su fudbaleri Junajteda poginuli u avio nesreći kod Minhena. Tako se tu nalazi i originalna ulaznica sa kobnog meča u Beogradu, brošura te utakmice, potpisi igrača s tog meča i još mnogo toga.

foto: Kurir sport/Goran Anđelković
foto: Kurir sport/Goran Anđelković
foto: Kurir sport/Goran Anđelković
foto: Kurir sport/Goran Anđelković
foto: Kurir sport/Goran Anđelković

Naravno, Nacionalni fudbalski muzej u Mančesteru nudi i ostale istorijske momente svih britanskih klubova, ali i reprezentacije Engleske.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track