Najnovije vesti

OSUĐENI HULIGANI KOJI SU DIVLJALI PO AUTO-PUTU: Nasilnici priznai krivicu, evo koliko će provesti iza rešetaka  (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

SUD IZREKAO KAZNE

OSUĐENI HULIGANI KOJI SU DIVLJALI PO AUTO-PUTU: Nasilnici priznai krivicu, evo koliko će provesti iza rešetaka (VIDEO)

Fudbal

Nasilnici koji su krajem avgusta ove godine drvenim palicama, bakljama i staklenim flašama nasrtali na vozila na autoputu "Miloš Veliki" priznali su krivicu početkom prošlog meseca. 

Napad je organizovan na Viber grupi "Grobari Obrenovac", a meta su bili navijači Crvene zvezde, prenose mediji.

 

Mladići koje je policija uhapsila ubrzo nakon nasilnog događaja na autoputu proveli su u pritvoru više od mesec dana posle čega su, kažu iz tužilaštva, zatražili da sklope sporazum o priznanju krivice, preneli su beogradski mediji.

 

Njih 11, starosti od 18 do 26 godina, priznali su da su nasilno zaustavili saobraćaj na autoputu i koristeći baklje i palice, povredili nekoliko ljudi i oštetili automobile.

Mladići su u grupnom razgovoru "Grobari Obrenovac" organizovali napad na navijače Crvene zvezde nakon fudbalske utakmice protiv kluba Jang bojs tokom kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

Sud je potvrdio sporazume koje su sklopili sa tužilaštvom i doneo pravosnažne presude, a osumnjičene osudio za nasilničko ponašanje. Izrečene su im kazne od dva do deset meseci zatvora, u zavisnosti od toga šta su konkretno uradili tokom napada, navode iz tužilaštva.

 

 

Osim ovih 11 mladića, u incidentu su, kažu u tužilaštvu, učestvovala još trojica koji su u bekstvu, pa se za njima i dalje traga.

 

Napad se dogodio u noći između 27. i 28. avgusta, a na Tviteru već sutradan se pojavio i video-snimak događaja uz komentar da se radi o navijačima Partizana.

 

Tužilaštvo je ubrzo zatim identifikovalo napadače, a prilikom hapšenja policija je kod njih pronašla baklje, palice i druge predmete koje su koristili tokom napada.

 

(Kurir sport, Novosti)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...