SEĆANJE NA PORAZ KOJI JE ZNAČIO POBEDU: Prethodno gostovanje na Old Trafordu jedno je od najsvetlijih momenata u istoriji Partizana!
Foto: Partizan.rs

uspomene

SEĆANJE NA PORAZ KOJI JE ZNAČIO POBEDU: Prethodno gostovanje na Old Trafordu jedno je od najsvetlijih momenata u istoriji Partizana!

Fudbal -

Sezona 1965/1966 zlatnim slovima u istoriji Partizanamjer je krunisana finalom Kupa šampiona protiv slavnog Reala iz Madrida.

Put do Brisela i stadiona "Hejsel" nije bio nimalo lak.

Vodio je preko Nanta, Verdera, Sparte iz Praga i Mančester junajteda.

Najdramatičniji meč u toj evropskoj sezoni Partizan je odigrao u MančesteruU revanšu polufinala Kupa šampiona protiv Mančester junajteda.

Posle pobede Partizana od 2:0 u Beogradu, crno-bele je čekalo paklenih 90 minuta revanša na Old Trafordu.

Partizan je odoleo napadima Engleza, samo jedna lopta je završila iza Milutina Šoškića, i tako je bio otvoren put u finale Kupa evropskih šampiona, porazom koji je značio pobedu.

foto: KURIR

"Znali smo da smo na pragu velikog, zapravo istorijskog uspeha. Posle četvrtfinala sa Spartom bilo je jasno da možemo daleko da doguramo. Ekipa puna samopouzdanja nije se plašila nikoga. Mnogi su u polufinalu želeli Real, jer je tada važilo mišljenje da je to prilično istrošena ekipa - seća se nekadašnji rezervni golman Partizana Ivan Ćurković.

Partizan je posle paklenog revanša u Mančesteru, koja će zauvek ostati u srcima svih navijača crno -belih, otišao u finale na “Hejsel”, na noge "kraljevskom" klubu.

"Sećam se događaja iz Mančestera kao da su bili juče. Pobedili smo velikog rivala 2:0 u Beogradu. Imali smo ludu sreću na našem stadionu, jer su Englezi u prvih 20 minuta dva puta pogodili stativu i jednom prečku. Kasnije su Hasanagić i Bečejac pogađali za finale. U revanšu smo izgubili 1:0, ali to je bio rat na terenu. One čuvene duge lopte, milion skokova pred Šoškićevim golom. I danas se prepričava taj revanš - rado se priseća ove utakmice Ćurković.

MANČESTER JUNAJTED - PARTIZAN 1:0 (0:0)

(20. april 1966)

STRELAC: Stajls u 72. minutu.

Stadion: “Old Traford”.

Gledalaca: 62.500

MANČESTER JUNAJTED: Greg, Brenan, Dan, Krirend, Fouks, Stajls, Aderson, Lou, Čarlton, Herd, Koneli.

PARTIZAN: Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Rašović, Vasović, Bajić, Davidović, Hasanagić, Miladinović, Pirmajer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track