BENFIKA PUKLA ZA SVE PARE! Živković ide za siću, ništa od MILIONA za Portugalce!
Foto: Profimedia

Promašaj Benfika pukla za sve pare

BENFIKA PUKLA ZA SVE PARE! Živković ide za siću, ništa od MILIONA za Portugalce!

Fudbal -

Samo da mu vide leđa!

Umesto za očekivanih 60 miliona evra, klub iz Lisabona želi da se ratosilja Srbina za svega 6.300.000 evra i povrati uloženi novac

Portugalski mediji mesecima se već utrkuju da Andriju Živkovića presele iz Benfike u neki drugi klub. Navodno, sada je sve završeno, talentovani srpski fudbaler će u januaru napustiti stadion La Luž, ali uz daleko manje obeštećenje od onoga koje ima u ugovoru.

Ako je verovati Portugalcima, glavni cilj Benfike je da izvuče 6.300.000 miliona evra, koliko je plaćen Srbin, dok se o sumi za obeštećenje vrednosti 60 miliona evra više i ne razmišlja. Ako se izuzmu reprezentativne utakmice za mlade selekcije, Andrija Živković je za poslednjih osam meseci odigrao samo pet minuta za Benfiku, i to na letnjim pripremama u meču protiv Milana! Neverovatan, ali istinit podatak, koji je ubio cenu nekada jednom od najtalentovanijih fudbalera Evrope.

Iako se prošlog leta pisalo da su premijerligaši Arsenal i Everton zainteresovani za Andriju Živkovića i da su spremni da plate 35 miliona evra za njega, to se pokazalo kao mrtvo slovo na papiru. Samo jedna ponuda stigla je u Lisabon za Srbina ovog leta, i to ona iz Nice u vrednosti od 10 miliona evra, ali je ona odbijena.

Još nije poznato u koji će klub otići Andrija Živković, ali se čini i da je mladi fudbaler shvatio da za njega nema sreće ako ostane u Benfiki, bez obzira na visoka milionska primanja. Nekadašnji talenat Partizana ima 23 godine i još nije kasno da rehabilituje svoju karijeru.

Raspad kolonije

ODLAZI I MILE SVILAR!

Još jedan Srbin, ali sa belgijskim pasošem, napustiće Benfiku. Talentovani golman Mile Svilar (20) takođe je od uprave dobio dozvolu da promeni sredinu. Momak, čija se vrednost kreće oko dva miliona evra, došao je iz Anderlehta u leto 2017. u Lisabon, ali nije uspeo da se ustali na golu „orlova“. To znači da će od nekada brojne kolonije srpskih igrača na La Lužu ostati samo Ljubomir Fejsa.

foto: Profimedia

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja