ZVEZDINA HOBOTNICA: Milan Borjan oborio novi rekord!
Foto: Starsport©

bravo!

ZVEZDINA HOBOTNICA: Milan Borjan oborio novi rekord!

Fudbal -

Čuvar mreže Crvene zvezde Milan Borjan posle utakmice sa Totenhemom postao je golman sa najviše evropskih utakmica u dresu našeg kluba u istoriji sa 38 mečeva na kojima je stajao na golu crveno-belih.

„Brani Borjan!“, „Sjajna parada Zvezdinog golmana!“, „Fenomenalna odbrana Milana Borjana!“ – samo su neke od rečenica koju izgovaraju sportski komentatori kada prenose utakmice Crvene zvezde.

U svojoj istoriji naš klub je imao brojne vrhunske golmane kao što su Olja Petrović, Ratomir Dujković, Živan Ljukovčan, Vladimir Beara, Stevan Dika Stojanović, ali posle utakmice sa Totenhemom jedan golman se ističe po jednom parametru – golman sa najviše evropskih utakmica u dresu Crvene zvezde, a to je – Milan Borjan. Bilo je leto 2017. godine. Crvena zvezda je sa novim šefom stručnog štaba Vladanom Milojevićem pravila tim projektovan za igranje evropskih takmičenja. Sve pozicije su se polako popunjavale, a onda je došao izbor golmana. Tog 24. jula 2017. godine u Crvenu zvezdu je došao Milan Borjan. Od tada kreće Zvezdina evropska odiseja. Prvi meč na kom je stao na gol bio je 27. jula protiv Sparte iz Praga u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koji je naš tim pobedio sa 2:0 i time nagovestio uspeh crveno-belih. Usledile su utakmice u Superligi, kao i revanš sa Spartom i mečevi sa Krasnodarom. Poslednji meč kvalifikacija igrao se na Marakani protiv Krasnodara. Naš tim je vodio rezultatom 2:1, a minuti su delili Zvezdu od istorijskog ulaska u Ligu Evrope. Kolosalnu šansu imala je ruska ekipa, kada je igrač Krasnodara bio sam ispred Borjana, ali je Zvezdina hobotnica sjajnom odbranom, na neki način, povela tim u grupnu fazu Lige Evrope.

Od te utakmice, svako veruje u Borjana. Od najmlađeg do najstarijeg navijača. Kad god je golman reprezentacije Kanade na golu, zvezdaši ne strahuju za našu mrežu. Ređali su se uspesi našeg tima, proleće u Evropi, potom dva puta zeredom grupna faza Lige šampona, a naš fudbaler je iz utakmice u utakmicu pokazivao veliki kvalitet. Milan Borjan je posle utakmice sa Totenhemom postao golman sa najviše evropskih utakmica u istoriji Crvene zvezde prestigavši na večnoj listi Ratomira Dujkovića koji je do ove sezone bio neprikosnoven sa 37 mečeva na kojima je stajao između stativa u dresu našeg kluba.

Borjan ih sada ima 38, a do kraja godine imaće ih tačno 40, jer naš tim ima na rasporedu utakmice sa Bajernom i Olimpijakosom u grupnoj fazi Lige šampiona. Inače, naš golman je 115 puta bio na golu Crvene zvezde u svim takmičenjima. Još jednom, čestitamo Milanu Borjanu na ovom fenomenalnom rezultatu i verujemo da će ovaj broj biti mnogo veći!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track