DA NE BEŠE MITROVIĆA, PUKLA BI VELIKA BRUKA: Orlovi strepeli od Luksemburga nasred Marakane! Srbija jedva pobedila autsajdera (KURIR TV)
Foto: Starsport©

MALIŠANI NA TRIBINAMA

DA NE BEŠE MITROVIĆA, PUKLA BI VELIKA BRUKA: Orlovi strepeli od Luksemburga nasred Marakane! Srbija jedva pobedila autsajdera (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Luksemburg 3:2 (2:0) na stadionu "Rajko Mitić" u pretposlednjoj utakmici u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" su teoretski ostali u igri za plasman na EVRO 2020, ali je kao najjači utisak ostalo to što su se u finišu meča BRANILI pred naletima totalnog autsajdera!

Da Aleksandar Mitrović još u prvom poluvremenu sa dva gola nije spremio zalihu Srbiji, ko zna šta bi se dešavalo u nastavku...

U isto vreme Portugal je deklasirao Litvaniju 6:0 i ostao korak ispred "orlova" na drugom mestu na tabeli Grupe B, pa u nedelju, kada se igra poslednje kolo, pobedom u Luksemburgu obezbeđuje plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranicima Ljubiše Tumbakovića preostaje da za tri dana pokušaju da savladaju Ukrajinu, takođe na "Marakani", i veruju u čudo u Luksemburgu.

"Orlovi" bi morali da se pozabave svojim problemima, kojih imaju na pretek.

Istina je da su, pred više od 1.000 mališana na tribinama, sjajno počeli večerašnji meč. Igrali su lepršavo i stvarali šanse. Osovina Tadić - Mitrović je sjajno funkcionisala, a napadač Fulama je jednu šansu koju mu je pripremio kapiten Ajaksa pretvorio u 1:0 već u 11. minutu.

Mogao je Mitrović još koji put da zatrese mrežu, ali se istakao sjajni golman Moris.

Imali su "orlovi" prilike i preko drugih igrača, ali je Morisova mreža mirovala sve do 43. minuta kada ga je Mitrović ponovo savladao i zabeležio svoj 33. pogodak u dresu reprezentacije!

Prethodno, da ipak nisu "mačji kašalj", gosti su pokazali u 22. minutu kada je Olivije Tim pogodio stativu.

A onda u drugom poluvremenu Luksemburg se razgoropadio! Osetili su gosti da mogu do gola, što su i učinili u 54. minutu preko Rodrigeza - 2:1.

Kada je Radonjić prelepim pogotkom u 73. minutu povećao vođstvo Srbije na 3:1, činilo se da će Tumbini izabranici rutinski privesti meč kraju.

Međutim, gosti se nisu predavali i nastavili su da atakuju, što im se isplatilo u 75. minutu kada je Turpel savladao Dmitrovića - 3:2.

U oba slučaja kada su Luksemburžani postizali golove ostajali su sami u srcu šesnaesterca!

Na kraju, umalo bruka! Gosti su u 91. minutu propustili veliku šansu za izjednačenje!

Ipak, ostalo je 3:2.

Pred Tumbakovićem je veliki posao. "Orlovi" su primili bar po gol na svakoj od sedam utakmica ovih kvalifikacija.

Ako se u nedelju ne dogodi svetsko čudo u Luksemburgu, reprezentaciju Srbije krajem marta očekuje baraž, a ovakvom igrom teško da možemo na EVRO...

TOK MEČA:

KRAJ - 3:2!

90+1. minut - ŠANSA ZA LUKSEMBURG! Lopta je ipak završila pored gola, u korneru.

83. minut - STATIVA! Radonjić je centrirao, Mitrović je prihvatio loptu na "prvoj stativi" i šutirao, ali je pogodio okvir gola.

81. minut - Velika šansa za Srbiju! Radonjić je izašao sam pred Morisa, ali je želeo da bude nesebičan, pa je pokušao da proigra saigrače, a bolje da je šutirao. Na kraju se akcija završila udarcem Mitrovića i odbranom golmana Luksemburga.

79. minut - Ponovo izmene na obe strane u isto vreme: Đuričić umesto Ljajića, Sinani umesto Vinsenta Tila.

75. minut - 3:2 - TURPEL! Da li je moguće? "Orlovi" su primili dva gola od Luksemburga! Devil je centrirao, a Turpel glavom zatresao mrežu Dmitrovića. Kao i kod prvog gola gostiju, i sada je strelac ostao usamljen u srcu šesnaesterca.

ZANIMLJIVO! U pobedi Srbije u Luksemburgu u prvom meču istih rivala u ovim kvalifikacijama golove su postigli Mitrović dva i Radonjić, baš kao i večeras. I rezultat je za sada isti - 3:1 za "orlove".

70. minut - 3:1 - RADONJIĆ! Golčina! Fudbaler Marseja je (valjda) sprečio dramu u finišu meča.

68. minut - Ponovo preti Rodrigez - pored gola.

67. minut - Opasnost po gol Srbije! Dmitrović je istrčao daleko i promašio loptu, ali je Nikola Maksimović stigao do nje pre Rodrigeza.

66. minut - Luksemburžani su se oslobodili, žele izjednačenje, izveli su i prvi korner...

65. minut - I Bernardo Silva se upisuje u strelce, a onda Ronaldo postiže het-trik za 6:0.

61. minut - Izmene u obe reprezentacije, Radonjić je zamenio Milinković-Savića, a Turpel je ušao umesto Olivijea Tila.

56. minut - Portugalci preko Pasijense dolaze do 4:0.

54. minut - 2:1 - RODRIGEZ! I na sedmoj utakmici u ovim kvalifikacijama "orlovi" su primili gol. Rodrigez se našao usamljen na desetak metara i šutirao je precizno.

53. minut - Na "Marakani" mirniji ritam igre na početku drugog poluvremena.

52. minut - Portugal povećava vođstvo na 3:0, strelac je Pici.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, a gosti su izvršili jednu izmenu: Skenderović umesto Filipsa.

1 / 11 Foto: Starsport©

Kraj prvog poluvremena - 2:0

43. minut - 2:0 - MITROVIĆ! Njegov drugi gol večeras, a 33. u dresu reprezentacije! To nije bio gol, nego golčina! Opalio je sa 20-ak metara i zario loptu u mrežu. Istina, ona je usput zakačila jednog gostujućeg igrača, ali to ne umanjuje majstoriju srpskog napadača.

38. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je Vinsent Til zbog neopreznog starta na Milenkoviću.

34. minut - Odličan šut Ljajića sa 30 metara, za malo preko gola.

33. minut - "Orlovi" imaju loptu u posedu čak 72 odsto vremena.

29. minut - Još jedna šansa za Srbiju! Opet je Tadić odlično proigrao saigrača, ovaj put Ljajića, koji je dobro šutirao, ali je Moris sjajno intervenisao.

22. minut - Ronaldo je povisio na 2:0 za Portugal protiv Litvanije.

22. minut - STATIVA! Prvi ozbiljan napad gostiju, Olivije Til je sa 17 metara pogodio stativu.

20. minut - Svih sedam šuteva "orlova" išli su u okvir gola.

18. minut - Novi pokušaj Mitrovića, još jedna odbrana Morisa.

14. minut - Još jedna prilika za Mitrovića.

11. minut - 1:0 - MITROVIĆ! Ponovo je Tadić centrirao sa desnog krila, Mitrović se iskrao čuvarima na "drugoj stativi" i glavom precizno naciljao mrežu na radost mališana na tribinama. Mitroviću je ovo već 32. gol u dresu reprezentacije!

10. minut - Velika šansa za Mitrovića! Napadač Fulama je "izlomio" čuvara i iz zicer pozicije šutirao, ali pravo u golmana Morisa.

7. minut - Na žalost, Portugal je već poveo protiv Litvanije, golom Ronalda iz penala.

6. minut - Novi opasan atak "orlova", ponovo je po desnoj strani probio Tadić, a sa ivice šesnaesterca tukao Ljajić, ali nedovoljno snažno i precizno da bi se savladao Moris.

5. minut - Centaršut Tadića sa desnog krila, Mitrović pokušava glavom, ali Moris ponovo siguran.

4. minut - Šut Kolarova sa distance, brani Moris.

3. minut - Od starta je jasno da će biti onako kako se i očekivalo - "orlovi" sve vreme imaju posed lopte.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković nije kalkulisao, izveo je najjači sastav.

SRBIJA: Dmitrović - Maksimović Nikola, Milenković, Kolarov, Mladenović - Milivojević, Maksimović Nemanja - Milinković-Savić, Tadić, Ljajić - Mitrović.

LUKSEMBURG: Moris - Šano, Žerson, Hal - Jans, Filips, Til Olivije, Karlson - Til Vinsent, Rodrigeš, de Vil.

Deca znaju "Bože pravde"

Ovacije mališana za "orlove"

20.41 - Na tribinama je nešto više od 1.000 dece

20.32 - Orlovi su dobro raspoloženi

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

20.15 - Deca pristižu na tribine

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

Na tribinama "Marakane", zbog kazne UEFA, naći će se samo deca starosti do 14 godina.

Ukrajina je sa 19 bodova već obezbedila prvo mesto, a u konkurenciji za drugo su ostali Portugal (11) i Srbija (10). Međutim, da bi se "orlovi" iz Grupe B domogli EP moraju da savladaju i večeras Luksemburg i u ponedeljak Ukrajinu, a da pritom Portugal kiksne ili danas u istom terminu kod kuće protiv Litvanije ili za tri dana u Luksemburgu. Da bi se to dogodilo, potrebno je čudo. Realnije je da se do EVRO 2020 stigne preko baraža u martu sledeće godine.

Srbija je dobila prvi meč sa Luksemburgom u ovom ciklusu, kao gost 3:1.

"Igramo za reprezentaciju svoje države i moramo na svakoj utakmici da razmišljamo o pobedi. Verujem da moramo da iniciramo nešto što može da probudi nadu. Svaki rezultat bez našeg rezultata nema težinu. Hajde da završimo Luksemburg i onda ćemo da se motivišemo da završimo i drugu utakmicu, a sve ostalo je bonus", kazao je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track