IZ PRIŠTINE PORUČUJU ENGLESKIM NAVIJAČIMA: Čeka vas topla dobrodošlica, ali ne i besplatno pivo
Foto: AP

SPREMAJU SE ZA DOLAZAK GORDOG ALBIONA

IZ PRIŠTINE PORUČUJU ENGLESKIM NAVIJAČIMA: Čeka vas topla dobrodošlica, ali ne i besplatno pivo

Fudbal -

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti obećao je danas engleskim navijačima i fudbalerima toplu dobrodošlicu uoči utakmice Engleske i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (EP), ali ne i besplatno pivo.

Ahmeti je za Asošiejted pres rekao da je u pripremi velika proslava "kako bi pokazali da na Kosovu nema rasizma, a i kao vid zahvalnosti za ulogu Engleske u ratu na Kosovu".

Engleska u nedelju gostuje u Prištini, a njene mečeve protiv Bugarske i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2020. godine obeležile su rasističke uvrede upućene engleskim igračima.

Veliki plakati sa slikama engleskih igrača postavljeni su širom centra Prištine i drugih gradova, a na njima su i slogani poput "Dobrodošao, brate".

Ahmeti je kazao da će konobari u kafićima nositi majice sa rečima dobrodošlice za gostujuće navijače, a da će organizovana proslava biti na stadionu uoči utakmice.

Ideja da se organizuje dogadjaj sa besplatnim pivom za engleske navijače odbijena je, na savet iz britanske ambasade u Prištini, naveo je Ahmeti.

Očekuje se da će u nedelju na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini, čiji je kapacitet 13.000 mesta, biti stotine engleskih navijača, a možda i više.

Kosovo je na trećem mestu u Grupi A i večeras igra protiv drugoplasirane Češke u Pragu, dok lider grupe Engleska dočekuje Crnu Goru.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track