HET-TRIK RONALDA: Portugal deklasirao Litvaniju, Englezi PONIZILI Crnu Goru, Česi PRECRTALI tzv. Kosovo
Foto: AP

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2020

HET-TRIK RONALDA: Portugal deklasirao Litvaniju, Englezi PONIZILI Crnu Goru, Česi PRECRTALI tzv. Kosovo

Fudbal -

Fudbaleri Portugala pobedili su večeras na svom terenu Litvaniju sa ubedljivih 6:0, u devetom kolu Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Portugal je posle prvog poluvremena imao dva gola prednosti, a oba je postigao Kristijano Ronaldo - prvi u sedmom minutu sa penala, a drugi u 22. minutu.

Pici je u 52. minutu povećao na 3:0, četiri minuta kasnije u strelce se upisao i Gonsalu Pasensija, u 63. je pogodio i Bernardo Silva, a tačku na ovaj meč stavio je Ronaldo u 65. minutu.

U drugom meču Grupe B, Srbija je u Beogradu pobedila Luksemburg sa 3:2.

Ukrajina je prva na tabeli Grupe B sa 19 bodova i već je osigurala plasman na EURO, dok je Portugal pred poslednje kolo napravio korak ka šampionatu Evrope pošto je drugi sa 14 bodova. Srbija je treća na tabeli sa 13 osvojenih bodova, Luksemburg je na četvrtom mestu sa četiri boda, dok je Litvanija poslednja sa samo jednim bodom.

Fudbaleri Engleske pobedili su u Londonu selekciju Crne Gore sa 7:0 u Grupi A i overili plasman na Evropsko prvenstvo, baš kao Češka koja je posle preokreta pobedila tzv. Kosovo sa 2:1.

Engleska je pitanje pobednika na Vembliju rešila već posle prvih 45 minuta kada je pet puta pogađala mrežu Crne Gore.

Goleadu je počeo Aleks Okslejd-Čemberlen u 11. minutu, potom je dva puta pogadjao Hari Kejn, u 19. i 24. minutu, u strelce se upisao i Markus Rašford u 30. minutu, da bi Kejn stavio tačku na prvo poluvreme golom u 37. minutu.

Aleksandar Šofranac je u 66. minutu postigao autogol, a konačan rezultat postavio je Temi Abraham u 84. minutu.

Kosovo je u Plzenju povelo golom Atea Nuhijua u 50. minutu, ali je Češka do kraja uspela da preokrene meč. Prvo je Aleks Kral u 71. minutu pogodio za 1:1, a pobedu domaćoj selekciji doneo je Ondrej Celuškau 79. minutu.

Engleska je prva u Grupi A sa 18 bodova, Čečka na drugom mestu ima 15, a tzv. Kosovo treće sa 11 bodova. Crna Gora i Bugarska su sakupile po tri boda.

Fudbaleri Francuske pobedili su na svom terenu Moldaviju sa 2:1 u Grupi H, dok su Albanija i Andora odigrale 2:2. Turska je ranije danas odigrala 0:0 sa Islandom.

Plasman na EURO iz ove grupe obezbedili su Francuska i Turska.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track