NEMILOSRDNA BRAĆA AZAR: Belgijanci protutnjali Rusijom! Velšani slavili u Bakuu i ostali u igri za odlazak na EP (VIDEO)
Foto: EPA/ANATOLY MALTSEV

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2020

NEMILOSRDNA BRAĆA AZAR: Belgijanci protutnjali Rusijom! Velšani slavili u Bakuu i ostali u igri za odlazak na EP (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Velsa pobedila je večeras u Bakuu Azerbejdžan sa 2:0, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine i zadržala šansu da se direktno plasira na taj turnir.

Vels je poveo u 10. minutu golom Kifera Mura, a konačan rezultat postavio je Hari Vilson u 34.

U Grupi E Vels je treći na tabeli sa 11 bodova i ima bod manje od Mađarske, bod više od Slovačke. Prva je Hrvatska sa 14 bodova, koja večeras igra sa Slovačkom. Hrvatskoj je potreban bod za prolaz na Evropsko prvenstvo. Ključna utakmica za prolaz dalje mogla bi da bude u utorak, kada Vels dočekuje Mađarsku.

U Grupi I Belgija je u Sankt Peterburgu pobedila Rusiju sa 4:1. Belgija je povela u 19. minutu golom Torgana Azara, a zatim je dva gola postigao njegov stariji brat Eden Azar, u 33. i 40. minutu. Romelu Lukaku postigao je četvrti gol u 72. a sedam minuta kasnije konačan rezultat postavio je Georgi Džikija.

Belgija ima svih devet pobeda i 27 bodova i overila je prvo mesto, a Rusija na drugom mestu 21 bod. "Zbornaja" je, takođe, još ranije obezbedila učešće na EVRO 2020.

Reprezentacija Slovenije zadržala je šanse za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je u Ljubljani pobedila Letoniju sa 1:0, Škotska je u Nikoziji pobedila Kipar sa 2:1, a Kazahstan je na gostujućem terenu bio bolji od San Marina sa 3:1.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track