SVE JE MANJE NEPOZNANICA: Nemačka, Holandija i Austrija obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo (VIDEO)
Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2020

SVE JE MANJE NEPOZNANICA: Nemačka, Holandija i Austrija obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se na Evropsko prvenstvo 2020. godine, pošto je večeras u Menhengladbahu pobedila Belorusiju sa 4:0, u kvalifikacionoj Grupi C.

Dvostruki strelac bio je Toni Kros, u 55. i 83. minutu, a golove su postigli još Matijas Ginter u 41. i Leon Gorecka u 49. Fudbaler Belorusije Igor Stasevič promašio je penal u 75. minutu.

Nemačka je prva u grupi i ima 18 bodova, dva više od Holandije, koja se takođe plasirala na Evropsko prvenstvo, nakon što je večeras u Belfastu odigrala 0:0 sa Severnom Irskom, koja će za plasman na taj turnir igrati u baražu.

Fudbaleri Austrije plasirali su se na Evropsko prvenstvo pošto su u Beču pobedili Severnu Makedoniju sa 2:1. Domaći su poveli golom Davida Alabe u sedmom minutu, a prednost je udvostručio Štefan Lajner u 48. Jedini gol za Severnu Makedoniju postigao je Vlatko Stojanovski u trećem minutu nadoknade vremena.

Austrija je kao drugoplasirana iz Grupe G otišla na Evropsko prvenstvo, pošto ima 19 bodova, tri manje od Poljske, koja je pobedom u Jerusalimu protiv Izraela 2:1, obezbedila prvo mesto.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track