PROMENE NA POMOLU Sautgejt: Možda neću biti selektor Engleske na SP 2022 (FOTO)
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

DRUGI SELEKTOR U KATARU?

PROMENE NA POMOLU Sautgejt: Možda neću biti selektor Engleske na SP 2022 (FOTO)

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da možda neće biti na tom poslu na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

"To će u velikoj meri zavisiti kako će proći naredno leto. Kada imate lošu nedelju, ljudi mogu da se odljube od vas i onda nema podrške da ostanete, a to može da utiče na ekipu. Realističan sam po pitanju kako mogu stvari da se okrenu, ali uvek smo planirali kratkoročno, na srednji rok i drugoročno u poslednjih osam godina", rekao je Sautgejt, preneo je Skaj.

Engleska se plasirala na Evropsko prvenstvo 2020. godine a pobedama protiv Crne Gore i Kosova obezbedila je prvo mesto u grupi i mesto medju nosiocima.

foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Sautgejt će narednog meseca u Kataru pratiti svetsko klupsko prvenstvo na kome će nastupiti Liverpul i obići potencijalna mesta na kojima bi engleski kamp mogao da boravi na Mundijalu 2022. godine, ali je rekao da nema garancija da će biti na klupi za taj turnir.

"Kada sam počinjao posao i gledao ostale Saveze, skoro da nas je bilo sramota da odemo da pogledamo gde bismo trebali da se pripremamo. A Nemačka je uvek bila tamo i već obezbedila najbolji hotel. Mislim da bismo trebali da budemo hrabriji i da kažemo nije loša sreća otići i uraditi to", naveo je on.

Sautgejt je rekao da svi moraju da imaju veru u ono što rade i da na pravi način obave pripreme.

foto: AP

U štabu Engleske planiraju da ekipa provede neko vreme u inostranstvu pre početka Evropskog prvenstva u junu. Sautgejt smatra da svi moraju da prihvate velika očekivanja, posle plasmana u polufinale Svetskog prvenstva i dobrih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Moramo da odemo na turnir sa mnogo samopouzdanja, ali znamo i da ima stvari u našoj igri koje moramo da popravimo. Mnoge velike ekipe će tako razmišljati, svi imaju jasne prednosti i stvari koje bi mogli da istaknu i iskoriste", naveo je Sautgejt.

Njegov ugovor sa Fudbalskim savezom Engleske ističe posle Mundijala u Kataru 2022. godine.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track