CRVENO-BELI NASTAVLJAJU POHOD U KUPU: Zvezda igra protiv Mačve, a evo šta kaže statistika!
Foto: Starsport©

ZANIMLJIVO

CRVENO-BELI NASTAVLJAJU POHOD U KUPU: Zvezda igra protiv Mačve, a evo šta kaže statistika!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 18 časova dočekuju ekipu Mačve iz Šapca u okviru osmine finala Kupa Srbije.

Izabranici Vladana Milojevića nastavljaju pohod na titulu u Kupu Srbije. Rival je Mačva iz Šapca, koja se ove sezone na superligaškoj sceni nalazi na poslednjoj poziciji. Naši fudbaleri, posle uspešne epizode u šesnaestini finala kada je savladana Trepča rezultatom 8:0, odigraće zaostalu utakmicu osmine finala Kupa Srbije u sredu, 20. novembra na stadionu „Rajko Mitić“ od 18 časova. MEĐUSOBNI DUELI Do sada smo odigrali 19 utakmica protiv Mačve. Šesnaest puta smo trijumfovali, jednom igrali nerešeno dok je dva puta Mačva izlazila kao pobednik uz ukupnu gol razliku od 58:15 u korist našeg tima. Prvi meč smo odigrali 7. aprila 1951. godine kada je Crvena zvezda savladala Šapčane reultatom 2:1. Poslednji duel odigran između beogradskih crveno-belih i Mačve završio se pobedom tima Vladana Milojevića rezultatom 3:1, a golove za naš tim postigli su Kanjas, El Fardu Ben i Tomane.

PRENOS UTAKMICE CRVENA ZVEZDA – MAČVA Direktan prenos utakmice protiv Šapčana možete pratiti na kanalu Arenasport 1 sa početkom u 18 časova. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše momke i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakom meču iz minuta u minut. FORMA EKIPA

Crvena zvezda se nalazi u zavidnoj rezultatskoj formi. U nacionalnom šampionatu crveno-beli su prvi na tabeli sa 40 bodova, sedam više od drugo plasirane Vojvodine. Ekipa Mačve nalazi se na poslednjem mestu Superlige sa 4 osvojena boda i do sada nemaju pobedu u domaćem šampionatu.

MILOJEVA REČ Šef stručnog štaba Vladan Milojević izneo je očekivanja pred susret sa timom iz Šapca. - Kup je veoma bitan za nas, daćemo sve od sebe da dođemo do završnice i da se borimo za trofej. Mačva je ekipa čija pozicija na tabeli u domaćem prvenstvu, ne prikazuje njihov realan kvalitet. Uz vredan rad i trenera Aničića koji je iskusan i koji je već ostvarivao uspehe sa Mačvom, utisak je da ih očekuju bolji rezultati. Kup utakmice nemaju dodirne tačke sa prvenstvom, tako da treba da budemo oprezni. Spremali smo se tokom reprezentativne pauze, radimo dobro, imamo reprezentativce koji su se vratili, kao i neke koje čekamo da dođu. Želimo da osvojimo Kup Srbije - rekao je Milojević.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI Najiskusniji u redovima Mačve je Slavko Marić, prekaljeni superligački igrač koji je svoju karijeru gradio u mnogim klubovima. Takođe, u redove najiskusnijih i najboljih igrača u timu Šapčana svakako se ubraja ofanzivni vezista Nenad Marinković. U samom špicu napada nalaze se Nikola Ašćerić i Đorđe Šušnjar od kojih, uz Marinkovića, preti najveća opasnost po naš gol.

SUDIJA MEČA Pravdu na ovom meču deliće Danilo Grujić. Do sada je iskusni sudija iz Niša sudio ekipi Crvene zvezde samo jednom, u meču sa Proleterom u Novom Sadu. U susretu sa Mačvom pomagaće mu Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track