SRAM VAS BILO! UEFA pokrenula postupak protiv FSS zbog "Kosovo je Srbija"! Finale baraža za EURO u Beogradu bez publike?
Foto: Kurir sport

Kurir otkriva

SRAM VAS BILO! UEFA pokrenula postupak protiv FSS zbog "Kosovo je Srbija"! Finale baraža za EURO u Beogradu bez publike?

Fudbal -

Disciplinska komisija UEFA pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog dešavanja na meču kvalifikacija Srbija - Ukrajina.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, razlog za to transparent s natpisom "Kosovo je Srbije" kao i skandiranje navijača "Kosovo je srce Srbije".

Srbija je bila pod uslovnom kaznom na tom meču, pa su nadležni ljudi iz UEFA pažljivo pratili sva dešavanja na tribinama, tako da nam sada preti kazna od najmanje jednog meča pred praznim tribinama.

To bi značili da u slučaju plasmana u finale baraža za EURO i eventualnog domaćinstva na tom meču na tribinama ne bi bilo navijača!

U slučaju da budemo kažnjeni to bi bila jedna od sramnijih odluka u istoriji evropske fudbalske organizacije.

Meč Srbija - Ukrajina prošao je bez ijednog incidenta, publika se ponašala gospodski. Primera radi, ukrajinska himna pozdravljena je aplauzom, što u prošlosti često nije bilo slučaj.

Kurir sport / M. Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track