SINIŠI MIHAJLOVIĆU PRESAĐENA KOŠTANA SRŽ NEPOZNATOG DONORA: Oglasila je klinika na kojoj je srpski stručnjak operisan
Foto: Profimedia

STANJE STABILNO

SINIŠI MIHAJLOVIĆU PRESAĐENA KOŠTANA SRŽ NEPOZNATOG DONORA: Oglasila je klinika na kojoj je srpski stručnjak operisan

Fudbal -

Klinika na kojoj je Siniši Mihajloviću presađena koštana srž oglasila se saopštenjem o zdravstvenom stanju trenera Bolonje.

Klinika "Sant Orsola" izdala je saopštenje u kojem obaveštavaju javnost o zdravstvenom stanju srpskog stručnjaka Siniše Mihajlovića.

? IL MISTER ❤️? #WeAreOne

A post shared by Bologna Fc 1909 (@officialbolognafc) on

"Siniša Mihajlović je danas 22. novembra 2019. godine otpušten sa Instituta za hematologiju nakon što mu je urađena transplatacija koštane srži od nepoznatog donora 29. okotbra 2019. godine.

foto: Printscreen

Stanje pacijenta je i jegovi hematološki nalazi su zadovoljavajući", stoji u saopštenju.

foto: AP

Mihajlović je po objavljivanju vesti poručio da nema šta da čeka jer što se pre uhvati u koštac sa leukemijom, pre će da pobedi se opasnu bolest.

Siniša je od početka bio podvrgnut agresivnoj terapiji, koja je podrazumevala hemoterapiju i radioterapiju.

"Ne mogu se izlečiti sve vrste leukemije, ali neke, čak i akutne, mogu da budu pobeđene. Što je pre otkrijemo to smo u većoj prednosti. Čak i kod onih gde nije moguće potpuno izlečenje, današnji lekovi mogu značajno da produže životni vek. Svi koji boluju od leukemije moraju da budu svesni da živimo u periodu velikih naučnih dostignuća. Postoje veliki uspesi u terapiji mnogih bolesti raka koštane srži. Danas radimo stvari koje su pre samo deset godina bile nezamislive. Nikad nismo bili u boljoj poziciji", rekao je doktor Kavo pre nego što je počela terapija, a koji je sve vreme vodio proces lečenja.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track