DŽAK PUN PARA ILI LJUBAV PREMA FUDBALU? Čak 8 igrača Bajerna vredi više od celog tima Zvezde! Kao trka FIĆE i FERARIJA!
Foto: Starsport©, EPA

Neuporedivo!

DŽAK PUN PARA ILI LJUBAV PREMA FUDBALU? Čak 8 igrača Bajerna vredi više od celog tima Zvezde! Kao trka FIĆE i FERARIJA!

Fudbal -

Nebo i zemlja - Jedan igrač Bajerna vredi više nego svi fudbaleri crveno-belih, a kompletna ekipa iz Minhena košta 14 puta više od Beograđana!

Čak osam fudbalera Bajerna pojedinačno vredi isto ili više od celog tima Crvene zvezde! Gotovo neverovatan podatak. A možete tek misliti koliko vrede njih osmorica grupno.

Slavni klub iz Minhena sinoć je bio rival Crvenoj zvezdi u meču 5. kola grupne faze Lige šampiona. To je bio povod da vidimo kako se kotira srpski prvak u poređenju s nemačkim na novčaanoj skali. Rezultat je, naravno, očekivan, ali nekoliko stvari ostavljaju jak utisak.

foto: Starsport

Mašinerija iz Bavarske vredi 880 miliona evra. S druge strane, Zvezda ima igrače koji koštaju 63 miliona evra. To je gotovo 14 puta više! Pojedinačno, bilo koji od osam najvrednijih igrača Bajerna košta isto ili više od kompletnog igračkog kadra Vladana Milojevića. Malo iznad svih je Kutinjo, koji je procenjen na basnoslavnih 90 miliona evra. Peti po vrednosti u redovima nemačkog velikana je Robert Levandovski (65 miliona). I oni koji su ispod njega opet koštaju oko 60 miliona. Brojke da se čoveku zavrti u glavi. Najmanje vredan fudbaler Bajerna je rezervni golman Sven Urlajh, koji se ceni sa „mizernih“ 4,5 miliona evra.

foto: EPA

Oni najcenjenijih s druge strane su iz ranga rezervnog čuvara mreže Bavaraca. Prednjači Marko Marin, koji košta šest miliona evra. Peti na listi Milan Borjan ceni se sa 3,5 miliona evra.

Baš kao što je Zvezda za prosečne ekipe iz Srbije, koje koštaju pet-šest miliona evra, moćna mašinerija, tako je i Bajern za nju... Uostalom, razlika je taman ista. Što bi rekao trener crveno-belih, trka „fiće“ i „ferarija“. Crveno-beli su sinoć bili za volanom „fiće“.

foto: AP

E, ovo je baš razlika! BUNDESLIGA 4,7 MILIJARDI, LINGLONG LIGA 230 MILIONA

Kada su u pitanju vrednosti nacionalnih takmičenja, tu je razlika još veća. Bundesliga procenjena je na neverovatnih 4,7 milijardi evra. Toliko vrede 533 fudbalera koji nose dresove nemačkih klubova.

U Srbiji za 16 ekipa iz Linglong lige igra 429 igrača, koji su procenjeni na ukupnu vrednost od 230 miliona evra. Nije to, naravno, malo, ali u poređenju s Nemcima...

Nisu poslednji! ZVEZDA BI U NEMAČKOJ BILA NA 16. MESTU

Kada bi se igrački kadar Crvene zvezde stavio na tabelu Bundeslige, zauzeli bi 16. poziciju. Reč je o tabeli vrednosti timova. Od crveno-belih manje koštaju dva tima iz Nemačke. To su Union Berlin (37 miliona) i Paderborn (28 miliona).

Svi ostali su daleko iznad srpskog giganta.

(Kurir.rs / Miloš Bjelinić / Foto:Starsport©, EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track