CRNO-BELI VEČERAS (18.55) IGRAJU NAJVAŽNIJI MEČ OVE SEZONE! PARTIZAN BEZ STRAHA: AZ mora pasti posle 24:0!
Foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Samo hrabro

CRNO-BELI VEČERAS (18.55) IGRAJU NAJVAŽNIJI MEČ OVE SEZONE! PARTIZAN BEZ STRAHA: AZ mora pasti posle 24:0!

Fudbal -

Biti ili ne biti Savo Milošević tvrdi da se njegovi fudbaleri ne plaše holandskog tima, uprkos neverovatnoj seriji pobeda rivala, i veruje da će se s pozitivnim rezultatom vratiti iz Haga

Partizan večeras protiv AZ Alkmara u Hagu (18.55) igra najvažniju utakmicu ove sezone, tvrdi trener crno-belih Savo Milošević.

Klub iz Humske pobedom nad drugoplasiranim timom iz prvenstva Holandije imao realne osnove da se u poslednjem kolu nada trijumfu Mančester junajteda i vlastitoj pobedi nad Astanom, što bi im omogućilo proleće u Ligi Evrope.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

- Čeka nas jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija utakmica otkako sam u Partizanu. Verujem da je i igrači tako doživljavaju. Igranje u Partizanu podrazumeva pritisak, nekad veći, nekad manji. Ovaj meč nije sudbinski bitan kao što je bio onaj sa Moldeom, više se odnosio na finansijski aspekt - istakao je Milošević, a potom nastavio:

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

- Predstojeći ima drugačiju specifičnu težinu, može da nam donese prolaz dalje, indirektno ima finansijski efekat, ali je bitno da nastavimo da rastemo kao tim. Da bismo to unapredili, neophodno je da igramo ovakva takmičenja, odmeravamo se sa ozbiljnim ekipama, podižemo nivo igre. U tom smislu je možda duel u Hagu najvažniji otkako sam u klubu.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

AZ Alkmar igra fantastično, iza njih je serija pobeda i gol-razlika 24:0. Trener Arne Slot celu igru gradi na dvojici mladih fudbalera, najskupljem svom igraču i krilu Kalvinu Stengsu i napadaču Majronu Boauduu. Tu su i Norvežanin Frederik Midtsje, Usama Idrizi i Teun Kopmajners.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

- Partizan će igrati svoju igru. Probaćemo da napravimo neke korekcije u odnosu na prvi meč sa Holanđanima, ali suštinski nećemo menjati ništa u odnosu na ono kako igramo. Ne verujem da se moji momci plaše bilo koga. Nismo se uplašili ni Mančester junajteda, ali ćemo svakako ukazati poštovanje prema rezultatima AZ Alkmara - jasan je Savo.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Sintetika Veštačka trava čeka crno-bele

Fudbaleri Partizana igraće na stadionu u Hagu pošto se zdanje AZ Alkmara renovira. Crno-bele čeka veštačka podloga, što ne bi trebalo da bude problem. Zanimljivo, crno-beli su letos baš na „veštaku“ protiv Moldea u Norveškoj izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Kurir.rs / Dejan Petković

Foto: Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track