ZVEZDA PORODILA POBEDU: Crveno-beli posle dosta muke slavili protiv hrabrog Voždovca! (VIDEO)
Foto: Starsport

SUPERLIGA

ZVEZDA PORODILA POBEDU: Crveno-beli posle dosta muke slavili protiv hrabrog Voždovca! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu ekipu Voždovca sa 2:0, u utakmici 18. kola Super lige Srbije.

Golove za Zvezdu postigli su Marko Marin u 60. i El Fardu Ben u 94. minutu.

Zvezda je upisala i 15. pobedu u šampionatu i prva je na tabeli sa 46 bodova, dok je Voždovac šesti sa 29 osvojenih bodova.

Nakon prvog poluvremena bez mnogo uzbudjenja, Zvezda je agresivnije ušla u drugo poluvreme i povela u 60. minutu golom Marina.

Zvezda je nakog tog gola imala nekoliko dobrih prilika da reši pitanje pobenika, Ivanić je pogodio i prečku, ali se rezultat nije menjao sve do 94. minuta kada je Ben pogodio za 2:0.

Fudbaleri Zvezde u narednom kolu gostuju Mladosti, dok Voždovac dočekuje Radnički Niš.

1 / 9 Foto: Starsport

TOK MEČA:

Kraj!

93. minut - GOL! Ben stavlja tačku na ovu utakmicu šutom iz kaznenog.

90+ 2 minut - Izašao strelac gola Marin ušao Simić.

86. minut - Izmena u ekipi Zvezde, izašao Garsija ušao Vukanović koji je odmah imao dobru šansu ali bez gola.

80. minut - Pravi Karambol u šesnaestercu Voždovca. Pokušavali su redom Ben, Gobeljić i Tomane, ali je lopta na kraju završila u naručju Ilića.

71. minut - Ređaju se sada napadi Zvezde kao na traci. Ovog puta je Garsija ušao sa leve strane u sredinu i šutirao, ali bez promene rezultata.

70. minut PREČKA! Odlično je Marin proigrao Ivanića koji pogađa okvir gola gostiju.

60. minut GOL! Sjajno je Marin pogodio na asistenciju Tomanea.

52. minut - Najbolja šansa za crveno-bele, ubacio je Garsija sa desnog boka ali je Ben šutirao neprecizno iz kaznenog

46. minut - Utakmica je nastavljena

KRAJ 1. POLUVREMENA

Pred kraj prvog poluvremena Delije odale počast heroju sa Košara, Saši Pejiću.

foto: Starsport
foto: Printscreen

45. minut - Na asistenciju Degeneka sa vrha šesnaesterca šutirao je Ivanić ali preko gola gostiju.

foto: Starsport

25. minut - Poništen je gol Voždovca zbog faula Mikića nad Rodićem u skoku. Potom se zatresla mreža domaćina, ali se već čula pištaljka Jovana Šegrta.

foto: Starsport

5. minut - Prva pretnja crveno-belih, šutirao je Ben ali je golman gostiju dobro intervenisao i loptu izbacio u korner nakon kog nije bilo veće šanse.

foto: Starsport

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Degenek, Pankov, Gobeljić, Petrović, Ivanić, Marin, Garsija, Ben, Tomane

Voždovac: Ilić, Cvetković, Mašović, Nišić, Zličić, Lasickas, Daničić, Mikić, Stoisavljević, Nikolić, Živojinović

Mečevi ovih rivala su tokom prethodnih nekoliko sezona bili izuzetno borbeni i zanimljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaćini su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa utakmicom manje i 43 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu niškog Radničkog, a rezultat je bio 0:2. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz pet remija i četiri poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 2:0.

Prethodni duel ovih rivala odigran je u okviru 3.kola na Dušanovcu, a ekipa Crvene zvezde je ostvarila trijumf rezultatom 1:3. Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Alen Mašović, dok su za gostujući tim strelci bili Miloš Degenek, El Fardu Ben i Aleksa Vukanović.

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon neugodnog poraza od Bajena u okviru Lige šampiona, pa nema sumnje da je za njih od velikog značaja da stignu do trijumfa i povrate poljuljano samopouzdanje. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević ističe da očekuje reakciju igrača i najozbiljniji pristup utakmici:

’’Očekuje nas težak rival koji igra atipičan fudbal za naše podneblje. Imaju kreativnog trenera koji ume dobro da pripremi ekipu. Prošla utakmica na krovu bila je dosta zahtevna tako da i sutra očekujem tešku utakmicu. Ulazimo u ciljnu ravninu domaćeg prvenstva. Voždovac igra vrlo dobro u poslednje vreme, malo su se na početku mučili, ali su izašli na pravi kolosek. Očekujem opasan Voždovac, sa brzim igračima po boku i kontrolisanje prostora. Moramo da pokažemo reakciju. Razgovarali smo sa igračima, svesni su da moraju najozbiljnije da pristupe meču. Voždovac je jedna od ekipa najboljoj formi u celoj ligi. Očekujem da odigramo dobru utakmicu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, nakon respektabilne serije dobrih rezultata i igara. Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Rade Koković upozorava da ubedljiv poraz crveno-belih u Ligi šampiona može biti i prednost i otežavajuća okolnost za njegov tim u duelu sa aktuelnim šampionom i liderom prvenstva:

’’Gostujemo Crvenoj zvezdi u specifičnoj situaciji za njih. Doživeli su težak poraz od Bajerna, što može biti dobro za nas, ali može biti i loše. Dobro je zato što su sada poljuljani, a loše jer mogu biti još više motivisani da pred svojim navijačima poprave utisak i da se vrate u pobednički ritam pred odlučujuće mečeve u šampionatu i Ligi šampiona. Nas ne sme da zavara njihovo loše izdanje protiv Bajerna, poseduju izuzetan kvalitet i mi moramo biti jako oprezni i koncentrisani ako želimo da ostvarimo dobar rezultat. Dobro igramo na gostovanju ove sezone i nadam se da ćemo i sutra podići kvalitet igre. Tri boda protiv Crvene zvezde su podjednaka kao tri boda protiv Proletera i nekog drugog protivnika i mi idemo sutra da se nadigravamo, pobedimo i nastavimo svoju seriju sjajnih igara.’’

Derbi susret 18.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Voždovca igra se danas, u subotu 30.novembra, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track