SELEKTOR HRVATA NI REČ O SRBIJI Zlatko Dalić: Englezi su favoriti, neću previše da gledam u budućnost!
Foto: Reuters

ep 2020

SELEKTOR HRVATA NI REČ O SRBIJI Zlatko Dalić: Englezi su favoriti, neću previše da gledam u budućnost!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je Engleska favorit grupe na Evropskom prvenstvu 2020. i naglasio da je prvi cilj njegove ekipe da prodje grupnu fazu.

"Naš prvi cilj je da prodjemo grupnu fazu, za to ćemo igrati. Nakon toga ćemo razmisliti o sledećim koracima. Ne želim da gledam previše u budućnost jer je za mene najvažniji prolaz grupe i tada ćemo videti kakav će biti žreb", rekao je Dalić, prenosi Hina.

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu 2020. igrati u Grupi D s reprezentacijama Engleske i Češke, kao i pobednikom plej-ofa izmedju Škotske, Izraela, Norveške i Srbije, odlučeno je žrebom u Bukureštu.

Dalić s osvrnuo i na podatak da će "vatreni" i "Gordi Albion" ponovo igrati medjusobno nakon Svetskog prvenstva u Rusiji i Lige nacija.

"Biće isto kao u polufinalu Svetskog kupa, kao i u Ligi nacija. Radujem se toj utakmici. Igraćemo na Vembliju i počećemo EURO pred punim stadionom. Oni su favoriti u našoj grupi i pre sam rekao da su Englezi ekipa koja ogromnim koracima ide napred", rekao je Dalić.

Dalić je dodao i kako je njegova ekipa u Rusiji počela skromno, a završila u Moskvi.

"Ovog puta krećemo iz Londona i ko zna gde ćemo završiti. Moramo biti skromni, mirni i zajedno pokušati da ponovimo Rusiju", rekao je Dalić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track