Pravni fakultet

SAVO MILOŠEVIĆ: Državo, ne daj pare ZVEZDI I PARTIZANU! Trener crno-belih održao zanimljivo predavanje! (KURIR TV)

Fudbal -

Evo, javno kažem, Srbija ne treba da daje ništa ni Crvenoj zvezdi ni Partizanu! Mi niti smo dobili išta od marta, kad sam došao u klub, niti treba da dobijemo, poručio strateg kluba iz Humske

Otvorio je dušu Savo Milošević!

Tema - odnos države i fudbala. To možda nije bilo u programu tribine na Pravnom fakultetu u Beogradu, ali... Imali su studenti štošta da čuju od trenera Partizana.

foto: Damir Dervišagić

Za početak nešto o lošoj reputaciji srpskog fudbala.

- Fudbal prljaju oni koji su tu iz svog interesa - počeo je priču Savo i u dahu dodao:

- Ako mi kažete da je pomoć fudbalu što neki predsednik opštine ili lokalni funkcioner da klubu 100.000, a taj tim „slučajno“ vodi njegov brat ili prijatelj... I to je pomoć fudbalu od države? Ma, to je zloupotreba fudbala u političke svrhe.

Njegov sledeći stav zavredeo je aplauz više od 300 studenata u krcatom amfiteatru.

foto: Damir Dervišagić

- U ovom momentu država Srbija ima više koristi od fudbala nego što ima štete. Zapamtite to! Nijedan klub, nijedan igrač, nijedan čovek koji je zaposlen u klubu nije oslobođen poreza. Nemamo nikakve prinadležnosti, sve poreze, dažbine i takse fudbal plaća. Lažu vas kad kažu drugačije!

Zatim smo čuli predlog koji će sasvim sigurno uzburkati javnost.

- Slažem se da država ne treba da daje nijedan evro ni Partizanu ni Zvezdi! Evo, ja sam trener Partizana i kažem - ne treba mi nijedan evro od države. Nijedan! Niti smo ga dobili od marta kad sam ušao u klub, niti treba da ga dobijemo.

foto: Damir Dervišagić

Usledilo je i pojašnjenje.

- Država treba da pomaže u edukaciji i infrastrukturi. Ko ne može sebi da obezbedi za egzistenciju, ne treba da postoji. Ako nismo u stanju da imamo 2.400 klubova, koliko ih je trenutno registrovano u Srbiji, imaćemo 1.200, ali zdravih 1.200 klubova - zaključio je Savo.

Jedan razlog Evo zašto sam se vratio u Srbiju!

Savo Milošević pričao je o svom povratku u Srbiju.

- Spreman sam da me vi svi pljujete na bilo kojoj da sam funkciji, pa i ovoj sada. Mogu da budem sada na bilo kom mestu, ali... Vratio sam se u Srbiju jer sam u jednom momentu shvatio da mi imamo najtalentovaniju decu na svetu u fudbalu.

foto: Damir Dervišagić

Već dve decenije Stranke koriste fudbal za svoje interese

O vezi fudbala i politike Savo je još dodao:

- Većina političkih stranaka u poslednjih 20 godina je koristila sport, a posebno fudbal, za dnevnopolitičke potrebe, prikupljanje politički poena i interese svojih stranaka.

Zanimljiva dva sata Studenti oduševljeni tribinom

Tribina pod nazivom „Pravni položaj profesionalnih fudbalera“ privukla je veliki broj studenata Pravnog fakulteta u Beogradu. Tribina sa studentima trajala je više od dva sata, a stekao se utisak da je moglo bar još toliko (jer je atmosfera bila izuzetno pozitivna).

Učesnici su bili Zoran Damjanović, advokat, Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana, Mirko Poledica, prvi čovek sindikata fudbalera „Nezavisnost“, i Dobrivoje Tanasijević, bivši prvi čovek Crvene zvezde. Tu je, naravno, bio i Savo Milošević, trener Partizana.

Kurir.rs / Miloš Bjelinić

Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track