BIĆE BAŠ ZANIMLJIVO U JANUARU! Velika trampa: Obamejang za Jovića (FOTO)
Foto: Profimedia, AP

prelazni rok

BIĆE BAŠ ZANIMLJIVO U JANUARU! Velika trampa: Obamejang za Jovića (FOTO)

Fudbal -

Arsenal želi da se reši Gabonca, koji neće da potpiše novi ugovor, i da sa Srbinom osveži špic napada. Madriđani traže drugog napadača nezadovoljni Lukinim dugim privikavanjem

Srpski reprezentativac Luka Jović mogao bi da postane deo velike fudbalske trampe između njegovog kluba Real Madrida i londonskog Arsenala.

Prema saznanjima britanskih medija, mladi golgeter je ponuđen premijerligašu kao deo sporazuma u kom bi se Gabonac Pjer-Emerik Obamejang sa Emirejtsa preselio na Santjago Bernabeu. Afrikanac je prošle sezone bio jedan od najproduktivnijih igrača u redovima „tobdžija“, sa 31 golom u svim takmičenjima, i postojala je jasna želja da se s njim nastavi saradnja posle uspešne tri godine. Međutim, kako su svi dosadašnji pokušaji da produži ugovor ostajali bez njegovog potvrdnog odgovora, u Arsenalu se pribojavaju da će im posle Arona Remzija još jedan igrač otići kao slobodan agent i zato su spremni za trampu s Madriđanima.

foto: Kurir

Na drugoj strani, u Realu nisu zadovoljni ni Jovićevim dugim privikavanjem na klub, ni svojim finansijskim bilansima, pa bi im odgovaralo dalje rasterećenje budžeta. Prošlog leta su potrošili 350 miliona evra za njega, Azara, Militaoa, Mendija i Rodriga, a zaradili su svega 150 miliona od prodaje Ljorentea, Navasa, De Tomasa, Kovačića i Ernandeza. Ovakva razlika između potrošenog i zarađenog mogla bi da ih dovede pod udar UEFA za kršenje finansijskog fer-pleja, tako da će pojedine fudbalere staviti na transfer listu već u januaru da bi smanjili taj jaz.

Arsenal bez Srba PIŽON, PA DŽON LUKIĆ I PRAZNINA

Od prelaska Vladimira Petrovića Pižona sa Marakane na Hajberi u zimu 1982. godine, Srbin nije zaigrao u dresu Arsenala, ako se ne računa 15 nastupa za pet sezona engleskog Srbina, golmana Džona Lukića. Svojevremeno se mesecima spekulisalo da će naredni biti Nikola Žigić, ali uprkos interesovanju tadašnjeg menadžera Arsena Vengera, „tobdžije“ su iz Danske dovele Niklasa Bendtnera.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:Profimedia, AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track