RUSIJA MOŽE NA MUNDIJAL SAMO POD NEUTRALNOM ZASTAVOM: Svetska antidoping agencija dala dodatno pojašnjenje!
Foto: Profimedia

Bez himne i zastave

RUSIJA MOŽE NA MUNDIJAL SAMO POD NEUTRALNOM ZASTAVOM: Svetska antidoping agencija dala dodatno pojašnjenje!

Fudbal -

Svetska antidoping agencija (WADA) saopštila je danas da fudbalska reprezenatcija Rusije, ako se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, neće moći da nastupi pod svojom zastavom zbog sankcija koje su izrečene toj zemlji.

WADA je danas suspendovala Rusiju na četiri godine sa svih velikih sportskih takmičenja zbog manipulisanja doping podacima.

"Ako se kvalifikuje, tim koji predstavlja Rusiju neće moći da učestvuje, ali pošto već postoji mehanizam koji je uspostavljen, Rusija se može prijaviti za učešće na neutralnoj osnovi", rekao je predsednik Komisije za žalbe WADA Džonatan Tejlor.

Današnja odluka WADA znači da ruska himna i zastava neće biti dozvoljene na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Medjutim, sportisti koji dokažu da nisu učestvovali u doping skandalu moći će da se takmiče na Olimpijskim igrama pod posebnim uslovima i neutralnom zastavom.

WADA je navela da postoje dokazi da je Rusija manipulisala podacima iz moskovske antidoping laboratorije, koje je predala u januaru kako bi prikrila stotine potencijalnih doping slučajeva i podmetnula lažne dokaze.

BETA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track