JOŠ SEDAM DANA: Real čuva tim za Barselonu! El klasiko zasenio Ligu šampiona (FOTO)
Večeras protiv Briža, a za sedam dana na Barsu... Luka Jović i Zinedin Zidan, Foto: Profimedia

Šou

JOŠ SEDAM DANA: Real čuva tim za Barselonu! El klasiko zasenio Ligu šampiona (FOTO)

Fudbal -

Zidan najavio kombinovani sastav protiv Briža kako bi odmorio glavne igrače za derbi na Nou kampu naredne srede

Fudbalska groznica uveliko trese Španiju, ali ne zbog Lige šampiona, gde su sinoć svoje mečeve igrali Barselona i Valensija, a danas Atletiko i Real, već zbog čuvenog „el klasika“, koji je za nedelju dana.

Zanimljivo, Barsa je igrala s kombinovanim timom protiv Intera u Milanu, a najbolje igrače čuvaće i Real protiv Briža u Belgiji. Sve zbog velikog derbija, jednog od najvećih na svetu, koji pre mesec i po dana nije odigran zbog nemira u Kataloniji. - Zidan ne želi nikakva iznenađenja, on veruje da ako zaustavi, odnosno uspori Mesija, pola posla je završeno, jer Barsa se, prema mišljenju trenera Reala, previše oslanja na Argentinca - piše španski Sport i podseća: - Zidan je već pokušavao sa Kovačićem kao flasterom na Mesiju pre nekoliko godina, ali to se nije baš isplatilo pošto je Real razbijen sa 3:0. S obzirom na povrede, trener Madriđana će verovatno probati sa duplim blokom na sredini, tačnije formacijom 4-4-2, a Rodrigo će, ako ne bude igrao Azar, biti uz Benzemu.

Obećavaju  spektakl... Mesi i Žunior
Obećavaju spektakl... Mesi i Žuniorfoto: AP/Andrea Comas

Jedno je sigurno, u timu Reala večeras protiv Briža neće biti kapitena Serhija Ramosa i Tonija Krosa. Zidan je već otkrio da njih dvojica neće igrati kako bi ih odmorio za važnije mečeve. A za razliku od prethodnog prvenstvenog meča, Garet Bejl, koji se oporavio od povrede, biće u sastavu za večerašnji meč Lige šampiona. Na spisku putnika našli su se i Luka Modrić, Vinisijus Žunior, Rodrigo i Luka Jović.

Madriđani su pre ovog meča osigurali drugo mesto u Grupi A, iza Pari Sen Žermena, dok je Klub Briž eliminisan. Dakle, ne mogu ni gore, ni dole.

Veoma zanimljiv meč večeras (18.55) u Ukrajini, gde Šahtjor dočekuje Atalantu. Domaćinu samo pobeda garantuje nastavak takmičenja u LŠ, a iks ako Dinamo ne pobede Mančester Siti. Atalanti „igra“ samo pobeda jer je remi ostavlja na četvrtom mestu. Kec je 2,60, iks 3,30, a dvojka 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šahtjor - Atalanta.

Kurir.rs/ Goran Anđelković Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track