ZVEZDA I NA PROLEĆE U LIGI ŠAMPIONA! Senzacionalni uspeh crveno-belih bisera! Omladinci pokazali put prvom timu (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

ISTORIJA JE ISPISANA

ZVEZDA I NA PROLEĆE U LIGI ŠAMPIONA! Senzacionalni uspeh crveno-belih bisera! Omladinci pokazali put prvom timu (VIDEO)

Fudbal -

Omladinci Crvene zvezde napravili su ogroman uspeh! Igraće u Ligi šampiona i na proleće!

Izabranici trenera Slavoljuba Đorđevića zauzeli su drugo mesto u Grupi B Lige šampiona za mlade i plasirali se u šesnaestinu finala elitnog takmičenja.

Zvezda je danas kao gost pobedila Olimpijakos 1:0, dok je Bajern, koji je još ranije overio prvo mesto, bio bolji od Totenhema 3:0.

1 / 7 Foto: FK Crvena zvezda

Konačna tabela izgleda ovako: Bajern 14, Crvena zvezda 11, Totenhem 7, Olimpijakos 1.

I dok su se Bavarci, kao i svi ostali osvajači grupa, plasirali direktno u osminu finala, beogradski crveno-beli će morati u šesnaestinu finala, koja je na programu 2020. godine.

Uoči današnjih utakmica poslednjeg kola Zvezdi je trebalo da u Grčkoj uradi isto što i Totenhem u Nemačkoj, ali se crveno-beli biseri nisu osvrtali na drugi meč Grupe B, već su igrali na pobedu protiv Olimpijakosa i uspeli da je ostvare.

Gol odluke postigao je Andrija Radulović u 41. minutu. Defanzivac Olimpijakosa je loše reagovao, što je crveno-bela "desetka" majstoriski iskoristila. Radulović je krenuo sam ka golmanu Colakisu, a kada mu je prišao na 15-ak metara, šutirao je precizno - 0:1.

Raduloviću je to bio drugi gol u ovom ciklusu takmičenja.

foto: Printscreen

Trener Đorđević danas je ukazao šansu sledećim igračima: Katić - Mitrović, Milikić, Lukić, Blagojević - Matić (od 83. Ilić), Novaković - Pantović, Radulović (od 83. Piplica), Babić (od 90+2. Pešović) - Burmaz (od 87. Lazetić).

Zvezda je u Grupi B doživela samo jedan poraz, od Totenhema u Londonu (2:9), oba puta je remizirala sa Bajernom - 0:0 u Minhenu i 1:1 u Beogradu, a trijumfe je zabeležila protiv "pevaca" kao domaćin 2:1 i dva puta protiv Olimpijakosa (2:1, 1:0).

Navijači Zvezde se nadaju da će večeras u Pireju izabranici Vladana Milojevića krenuti putem omladinaca ka proleću u Evropi.

Pored Bajerna, direktan plasman u osminu finala obezbedili su i Real Madrid, Atalanta, Juventus, Liverpul, Inter, Benfika u Ajaks.

Kao drugoplasirani u grupama takmičenje, pored Zvezde, nastavljaju i Klub Briž, Dinamo Zagreb, Atletiko Madrid, Salcburg, Dortmund, Lion i Lil. Ovim ekipama će se u šesnaestini finala priključiti i šampioni država koji su dovde stigli kroz eliminacione borbe, a to su: Šerif, Saragosa, Midtjiland, Derbi, Porto, Dinamo Kijev, Rendžers i Ren, koji je u prvom kolu eliminisao prvaka Srbije, Brodarac.

Ko će im biti naredni rival crveno-beli će saznati na žrebu u ponedeljak.

Titulu prvaka Evrope osvojenu prošle sezone brane omladinci Porta, koji su u finalu bili bolji od Čelsija - 3:1.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track