MITAR MRKELA OTVORIO DUŠU POSLE ISPADANJA IZ EVROPE: Zbog Zvezde imam tri stenta!
Foto: Dado Đilas

evropske rane

MITAR MRKELA OTVORIO DUŠU POSLE ISPADANJA IZ EVROPE: Zbog Zvezde imam tri stenta!

Fudbal -

Posao i zadovoljstvo! Sportski direktor crveno-belih nakon završetka evropske misije pričao o ciljevima koji su postavljeni pred tim na početku, ali i o „težini posla“ u njegovom klubu.

Evropski deo posla završen je za Crvenu zvezdu maleroznim porazom u poslednjim minutima meča u Atini s Olimpijakosom, pa je sportski direktor Mitar Mrkela zamoljen da prokomentariše ovaj deo sezone.

- Bili smo blizu, desila se šokantna završnica. U fudbalu se takve stvari dešavaju i treba se okrenuti utakmicama koje nas čekaju. Najveća stvar u fudbalu je da se uspesi i neuspesi dugo ne motaju po glavi, nego da se svako okrene prvoj sledećoj utakmici.

Mrkela je prokomentarisao i izlaganje Vladana Milojevića nakon poraza od Olimpijakosa i pružio punu podršku treneru. - Kada nešto počinjete, postavljaju se ciljevi, a kada smo Milojević i ja došli, cilj je bio da za tri godine imamo jednu Ligu Evrope. Ciljeve smo žestoko premašili, ja sam odrastao uz Zvezdu i razumem očekivanja zvezdaške javnosti jer da nije njih, ne bismo bili ovako veliki kao što smo sada.

foto: @starsport

Otkrio je sportski direktor Zvezde i kako izgleda i koliko je zapravo teško raditi u klubu kakav je Crvena zvezda. - U svakom velikom klubu postoji ogromna potrošnja svakog ko radi u njemu. Malo ljudi zna da imam tri stenta, nikad to nisam isticao, ali Crvena zvezda je mnogo zahtevna i traži maksimum od svakog čoveka - kaže Mrkela, pa dodaje da bi između pohvala i pokuda uvek izabrao ovo drugo. - Volim kritiku, ona me drži budnim. Svestan sam Zvezde, bio sam igrač sedam godina i znam da je kritika sastavni deo. Kao što su nekada nerealni hvalospevi kada ide dobro, možda su preterane i kritike. To je Crvena zvezda, tu je i najlepše i najteže raditi, a ja se najviše plašim kada stižu pohvale, a ne kritike.

Recept za uspeh Moramo da sanjamo

Ima Mitar Mrkela i zanimljivu viziju dešavanja u njegovom klubu. - Pedeset godina smo sanjali da budemo prvaci Evrope, a tamo 60-ih, 70-ih to baš i nije bilo realno. Ali svi smo sanjali... San svih nas sada je da imamo ponovo dobru i konkurentnu Zvezdu. Moramo taj san da sanjamo koliko god u ovom trenutku on bio nerealan. Da li će doći za dve, deset, 15 ili 50 godina ponovo, to ćemo da vidimo.

Znak pitanja Da li Marin ostaje, ne zavisi samo od nas Pristalice Crvene zvezde u Milanu Borjanu i Marku Marinu vide dve najsvetlije tačke u timu, pa je prirodno da je i njihova budućnost zanimljiva tema. - Borjan je neko ko je izuzetno važan za naš tim i s njim je produžen ugovor. Uspeli smo da ga zadržimo. Marin je prirastao za srce navijača Crvene zvezde. Uvek se postavlja pitanje želja i objektivnih mogućnosti. Lično bih voleo da ostane što je moguće da duže. Ne zavisi samo od Crvene zvezde, zavisi i od njega i eventualnih ponuda koje bude imao.

foto: @starsport

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track