JEZIVA ISPOVEST ZVEZDE PREMIJER LIGE: Otac mi umro od droge, dobio sam dete sa 14 godina, a svi prijatelji su mi mrtvi
Foto: EPA/PETER POWELL

TEŽAK PUT DO VRHA

JEZIVA ISPOVEST ZVEZDE PREMIJER LIGE: Otac mi umro od droge, dobio sam dete sa 14 godina, a svi prijatelji su mi mrtvi

Fudbal -

Vesli Moraeš je sada zvezda Premijer lige, a kakav je put prešao da bi to postao, samo njegova duša zna.

Moraeš, koji je ove godine debitovao za reprezentaciju Brazila, stigao je letos iz Briža u Aston Vilu u transferu vrednom 25 miliona evra. Odmah je opravdao očekivanja novih poslodavaca.

Dospeo je u žižu javnosti, ne samo u Birmingemu, a konačno je progovorio o teškom životu.

"Otac mi je umro kada sam imao devet godina. Svima sam govorio da je imao tumor na mozgu, a zapravo je smrt bila posledica korišćenja droge i alkohola. Ja tada nisam shvatao šta se dešava. Kasnije sam sve saznao, a sada prvi put javno pričam o tome. Tata je bio divan i uvek počnem da plačem kada ga pomenem", kaže 23-godišnji napadač.

Odrastao je u siromaštvu, zajedno sa četvoro starijih braće i sestara. Lopta je bila prva igračka koju je dobio na poklon, a ljubav prema fudbalu usadio mu je otac.

I sam je rano dobio dete.

"Otac sam postao sa 14, a druge dete sam dobio sa 15, 16 godina. Morao sam da radim u lokalnoj fabrici šrafova i eksera. Radio sam 11 sati dnevno i nisam stizao na treninge, ali sam redovno igrao utakmice", seća se Moraeš.

U Brazilu su ga "snimili" skauti Atletika, pa je u Madridu proveo pet meseci, ali nije se izborio za mesto pod suncem. Otišao je u slovački Trenčin, a odatle u Briž.

Sada Vesli može da kaže da je srećan.

"Odrastanje mi je bilo veoma teško. Svi moji prijatelji iz detinjstva su mrtvi, ili od droge ili su ubijeni u obračunima bandi. Ja sam se izborio sa tim iskušenjima. Sada mogu da pomognem porodici", završio je Vesli Moraeš tužnu priču sa, ipak, srećnim krajem.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track