PETARDA O KOJOJ SE PRIČA: Trener Liverpula ponosan na mlade igrače i pored ubedljivog poraza (FOTO)
Foto: AP

LIGA KUP

PETARDA O KOJOJ SE PRIČA: Trener Liverpula ponosan na mlade igrače i pored ubedljivog poraza (FOTO)

Fudbal -

Trener Nil Kričli rekao je da je ponosan na mlade fudbalere Liverpula, uprkos porazu od 0:5 od Aston Vile u četvrtfinalu Liga kupa.

Kričli je trener ekipe Liverpula do 23 godine, ali je sinoć predvodio prvi tim, koji je ipak nastupio u kombinovanom sastavu, pošto su trener Jirgen Klop i ostali prvotimci u Kataru na svetskom klupskom prvenstvu.

Liverpul je sinoć na Vila Parku izveo najmlađi sastav u istoriji kluba u jednoj seniorskoj utakmici, pošto je prosek bio 19 godina i šest meseci, preneo je Skaj.

Kričli je rekao da je takav sastav bio jedino rešenje, pošto se prvotimci u isto vreme u Dohi bore za titulu klupskog prvaka sveta.

"Mislim da smo bili sjajni od prvog minuta. Početak utakmice bio je fantastičan, imali smo nekoliko šansi, ali nismo imali sreće kada smo savladani posle slobodnog udarca i odbitka. Došli smo na 0:2, ali smo igrali dobro. U brojnim situacijama smo bili dobri, ali onda vidite surovu realnost kvaliteta protivnika" rekao je Kričli.

On je dodao da ekipa mora još da radi, ali da je pokazala da ima potencijal i da igrači u budućnosti mogu da igraju u Premijer ligi.

"Noć je bila fantastična i niko od nas nije želeo da se završi. Podrška navijača je bila neverovatna. Znali su koji tim će izaći i došlo ih je nekoliko hiljada, ostali su do kraja i aplaudirali. To je bio poseban trenutak za mene i moje igrače. Uživali smo, veoma sam ponosan", dodao je on.

Kričli je rekao da je Klop podržao ekipu u poluvremenu i poslao poruku iz Dohe.

foto: AP

"Rekao nam je da nastavimo da igramo kako smo igrali, da budemo hrabri. Gledao je utakmicu sa stručnim štabom i igračima i siguran sam da je ponosan", naveo je on.

Mlade igrače Liverpula pozdravili su posle utakmice i trener Aston Vile Din Smit i njegov pomoćnik Džon Teri.

"Ponašanje fudbalera Aston Vile bilo je prvoklasno, kako su igrali i kako su pazili naše igrače. Din i Teri su došli u svlačionicu i pohvalili nas. Rekli su da smo im otežali posao i da u timu imamo zaista dobre fudbalere, da nastavimo ovako i poželeli nam sve najbolje u budućnosti. To je trenutak koji ćemo svi pamtiti zauvek", naveo je on.

Trener Aston Vile Din Smit rekao je da je osećaj bio čudan.

"Kao da se nije radilo o četvrtfinalu. Svi su očekivali da pobedimo, ali bilo je teško. Moram da pohvalim Liverpulovu decu, nadareni su igrači i dobro vodjeni. Cilj je bio da prodjemo, a to smo i uradili. Profesionalno smo igrali, tražio sam da igramo sa stavom, drago mi je što smo u polufinalu", naveo je Smit.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track