MILETIĆ ODLAZI ''PREKO'', A OVAJ IGRAČ MU JE ZAMENA! Evo ko je još na meti Partizana u januarskom prelaznom roku!
Foto: Starsport

TRANSFER

MILETIĆ ODLAZI ''PREKO'', A OVAJ IGRAČ MU JE ZAMENA! Evo ko je još na meti Partizana u januarskom prelaznom roku!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana zavšrili su jesenji deo lige kao drugoplasirani tim na tabeli, sa 11 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde i dva boda više od Vojvodine.

Bez obzira na to što je titula realno nedostižna i što crno-beli nisu uspeli da izbore evropsko proleće, Grobari mogu biti veoma zadovoljni viđenim u ovom delu sezone 2019/20.

Kao plod dobrog rada dogodio se rekordni transfer Strahinje Pavlovića u francuski Monako.

foto: Starsport©

Međutim, to je samo početak onog što se očekuje u narednom prelaznom roku u Humskoj ulici.

Naime, Savo Milošević je pre par najavio da će samo Nemanja Miletić biti igrač koji će se naći na transfer listi crno-belih i da Grobari mogu da očekuju samo pojačanja od januara.

Kako saznajemo, Nemanja Miletić ima unosne ponude iz inostranstva na koje klub iz Humske ne može ostati ravnodušan. Još od letos interesovanje za Partizanovog levog beka pokazali su pojedini belgijski klubovi, a sada su se u trku uključili i francuski velikani kao i pojedini sa Bliskog istoka.

Pitanje je šta će Partizan preduzeti ukoliko se obistini transfer Miletića u inostranstvo.

U poslednjih par utakmica poziciju Miletića zauzeo je Aleksandar Lutovac kome to nije prirodno mesto. To nam samo govori u činjenicu koliko Milošević računa na letošnje pojačanje Perišu Pešukića i vremešnog Vulićevića.

Jasno je da će se crno-beli baciti u potragu za desnim bekom, a prva opcija će biti, kao i u nekoliko prethodnih prelaznih rokova dete crno-belih Nikola Aksentijević, fudbaler Napretka iz Kruševca.

foto: Saša Pavlić

Sredinom januara tekuće godine Aksentijević je iz Radničkog prešao u redove Kruševljna, za koje je nastupio u premijernom kolu nove sezone.

Nikola je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a 14. novembra 2017. godine debitovao je čak u A timu.

Rođen je u Kragujevcu, ima 26 godina a njegova trenutna vrednost na tržištu je negde oko pola miliona evra, ako je verovati renomiranom sajtu Transfermarketu.

Što se pojačanja na ostalim pozicijama tiče, prioritet je za sada mesto centralnog odbrambenog igrača gde je ''prvi pik'' Slobodan Rajković koji već duže vreme trenira sa crno-belima i koji je letos bio na pragu Partizana, ali su formalnosti u FSS sprečile ostvarenje ove transfer bombe.

foto: Dado Đilas

Ono što svakako nedostaje ovom timu Partizana je još jedan napadač pošto je Sadik ovaj deo sezone odigrao praktično svaki minut, a Gigić koji je doveden kao njegova zamena, još praktično nije dobio priliku da pokaže šta zna. Na meti crno-belih je napadač Javora iz Ivanjice Nikola Petković koji je dete Čukaričkog. Međutim, kao što je Savo Milošević pre nekoliko dana pričao, problem sa dovođenjem igrača iz Superlige je Crvena zvezda, tačnije, borba sa crveno-belima koja je nemoguća pre svega zbog visine budžeta kluba iz Ljutice Bogdana. Zbog toga je šef struke kluba iz Humske najavio potencijalna pojačanja iz inostranstva.

foto: Starsport©

Što se ostalih pozicija tiče, crno-beli su potpuno kompletirani, jedino gde bi možda moglo da se traži pojačanje jeste mesto među stativama, ali Milošević je pre par dana izjavio da tu već ima četiri ozbiljna igrača i da ga ne zanimaju novi fudbaleri na toj poziciji. Tako je Savo negirao spekulacije oko dovođenja golmana Voždovca Ilića.

Podsetimo, crno-beli će imati par dana odmora, a onda ih od 10. januara očekuju dvonedeljne pripreme u Antaliji, pa nakon toga i odlazak na Bliski istok i turnir u Dohi sa tri ruska kluba.

Prava i ozbiljna provera za crno-bele pred nastavak šampiona u Srbiji.

Kurir sport / N. Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track