DUŠANA TADIĆA DIRNUO SUSRET: Mihine reči me naježile!
Foto: FSS

Prijatelji

DUŠANA TADIĆA DIRNUO SUSRET: Mihine reči me naježile!

Fudbal -

Emotivno Najbolji igrač Srbije za 2019. godinu i kapiten Ajaksa srećan je što se posle dužeg vremena opet sreo sa Sinišom Mihajlovićem, nekadašnjim selektorom „orlova“

Reči Siniše Mihajlovića na prvom javnom obraćanju u Srbiji dirnule su u srce svakog čoveka, pa stoga ne čudi što je najbolji igrač Srbije za 2019. godinu Dušan Tadić, nakon emotivnog govora trenerskog laureata, kratko opisao svoja osećanja sa „naježio sam se“.

foto: FSS

Obojica su pre šest godina bila na istom zadatku, jureći sa reprezentacijom Srbije plasman na SP 2014. u Brazilu, ali su njihovi najbolji dani, na veliku žalost „orlova“ i navijača, došli nekoliko godina kasnije. Tada nisu uspeli, a Mihajlović danas i pod teškim terapijama pokazuje trenerski talenat vodeći Bolonju kroz Seriju A, dok je Tadić igrama u dresu Ajaksa svrstan među 20 najboljih fudbalera sveta prema Frans fudbalu.

Dobar čovek

- Drago mi je da je Zlatna lopta FSS otišla u ruke Siniše Mihajlovića, jer se radi o dobrom treneru i čoveku. Bila je privilegija raditi s njim u reprezentaciji, drago mi je da sam ga opet video posle dužeg vremena. Naježio sam se dok je pričao - otkrio je Tadić.

Novom selektoru Tadić će sigurno biti udarna pesnica u baražu za odlazak na EP 2020, na koji Srbija čeka dve decenije:

foto: FSS

Moramo na EP

- Nismo bili 20 godina na Evropskom prvenstvu, a u martu imamo dobru šansu da to ostvarimo. Neće biti lako, ali moramo da preuzmemo odgovornost. Nadam se da ćemo se na kraju svi zajedno radovati.

Želje za sledeću godinu opet vraćaju priču na uspeh u baražu kao prvi uslov: - Svima bih nam poželeo da se plasiramo na EP. Voleo bih i da osvojim titulu sa Ajaksom, bio bih veoma srećan zbog toga. Ljudi su prepoznali naš rad i talenat, pa zato mnogo klubova danas želi da igra kao Ajaks - rekao je Tadić.

Lekcija za mlade Ajaksovce TEN HAG:TADIĆ JE VELIKI I NJEGOVA SE SLUŠA

foto: Profimedia

Koliko Tadić uživa poverenje čelnika i stručnog štaba Ajaksa, pokazao je i poslednji meč s Telstarom u kupu (4:3). Srbin je nakon jedne akcije morao da održi lekciju mladom Noi Langu, u šta se uključio i trener Erik ten Hag:

- Noa mora da prihvati ono što mu stariji i iskusniji Tadić govori. To ne znači da je on uvek u pravu, ali u tom trenutku morao je da začepi usta, prihvati šta mu je rečeno i nastavi dalje.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:FSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track