STRAŠNA VEST STIŽE IZ AMSTERDAMA: Tadićev saigrač  oboleo od teške bolesti! Bivši igrač Mančestera u OZBILJNOM problemu!
Foto: EPA/OLAF KRAAK

TUGA

STRAŠNA VEST STIŽE IZ AMSTERDAMA: Tadićev saigrač oboleo od teške bolesti! Bivši igrač Mančestera u OZBILJNOM problemu!

Fudbal -

Defanzivacu Ajaksa Dejliju Blindu dijagnostikovano zapaljenje mišićnog dela srca i ugrađen mu je pod kožu aparat koji sprečava srčani zastoj.

Bio je 10. decembar a Ajaks je igrao utakmicu Lige šampiona protiv Valensije kada je Blind osetio vrtoglavicu, a nakon toga išao na detaljne preglede. Ujedno, to je poslednja utakmica koju je odigrao holandski fudbaler pošto je propustio naredne dve u Erediviziji.

"Kopljanici" su kasnije izašli sa zvaničnim saopštenjem i objasnili kako Dejli Blind ima upalu srčanog mišića, da je počeo proces lečenja i da nije izvesno kada će se vratiti na teren. Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda se obratio navijačima Ajaksa emotivnom video porukom i zahvalio se na podršci.

- U ovom trenutku se osećam dobro i daću maksimum da se što pre vratim na teren.

Blind će sada morati da nosi potkožni implantabilni kardioverter defibrilator, koji šalje impulse za regulisanje nepravilnih srčanih ritmova, a posebno onih koji mogu da uzrokuju srčani zastoj.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track