ZLATKO DALIĆ NE ŽELI SRBIJU ZA RIVALA NA EP: Selektor Hrvatske otkrio zašto ne bi voleo Orlove u grupi
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Beži od komšija

ZLATKO DALIĆ NE ŽELI SRBIJU ZA RIVALA NA EP: Selektor Hrvatske otkrio zašto ne bi voleo Orlove u grupi

Fudbal -

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić detaljno je analizirao predstojeće Evropsko prvenstvo, koje je na programo narednog leta.

Aktuelni vicešampion sveta je u grupi sa Engleskom i Češkom, dok će trećeg rivala saznati posle baraža u kome učestvuje i Srbija.

"Ne možemo da imamo bolje otvaranje, nego utakmicu na Vembliju protiv Engleske. Biće 20,000 Hrvata, sjajna atmosfera. Ali, neće biti lako, pogotovo nakon polufinala na Svetskom prvenstvu gde smo ih dobili. Oni će tražiti osvetu. Češka? Dobila je Engleze, pokazala je kvalitet. Kao poslednjeg člana grupe ne bih voleo Srbiju zbog uvek istih tenzija koje se pojavljuju u tom susretu, a i to je kvalitetna reprezentacija. A ne bih voleo ni Škotsku jer bi igrali kao gosti", rekao je Dalić u emisiji "Treće poluvreme" HNTV.

Srbija će do Evropskog prvenstva morati da se probije kroz baraž u kome gostuje Norveškoj. U slučaju pobede "Orlovi" bi u Beogradu u finalu igrali protiv pobednika duela Škotska - Izrael. Eventualni duel Srbije i Hrvatske bio bi na programu 23. juna na Hempden parku u Glazgovu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track