HOĆU DA BUDEM SRBIN I IGRAM ZA OMLADINAC! Ima 33 godine i želi da igra za srpskog petoligaša!
Foto: fss

hit

HOĆU DA BUDEM SRBIN I IGRAM ZA OMLADINAC! Ima 33 godine i želi da igra za srpskog petoligaša!

Fudbal -

Nigerijski fudbaler Naemeka Ađuru (33) prisutan je na našoj sceni još od 2004. godine kada je nastupao za Javor iz Ivanjice.

Čitavu profesionalnu karijeru proveo je u Srbiji, uz jednogodišnji izlet u Gruziju, a zanimljivo je da još nema srpski pasoš. I to mu pravi problem...

Naime, strani fudbaleri nemaju pravo nastupa u nižem rangu takmičenja od Prve lige Srbije, a Ađuru je postigao dogovor sa jednim petoligašem. U pitanju je Omladinac FAM iz Botoša koji igra u Okružnoj ligi Zrenjanina.

- Nemam angažman, poslednji klub bila je Sloboda iz Užica i slobodan sam igrač. Nemam pravo da igram za klubove u Srbiji u nižem stepenu takmičenja. Zato hoću da regulišem srpsko državljanstvo i da igram za Omladinac FAM. U Srbiji sam dugo, došao sam u Javor još 2004. godine - kazao je, kako piše Mondo, na srpskom jeziku Ađuru koji je u Srbiji odigrao 276 utakmica.

U ekipi iz Botoša već igraju Rafael Governor i Ajodele Frenklin, koji imaju srpske pasoše, a očekuje se da ga dobije i “Đura”, kako ga zovu u Botošu.

- Bomba nad bombama, istorijski transfer je pred nama, klub i igrač su sve dogovorili ostala je još samo papirologija. Kada su svi mislili da ne možemo jači da budemo uslediće nekoliko neverovatnih transfera. Prvi u nizu je verovatno najzvučnije ime za koje će ovaj rang ikada čuti - napisano je na Fejsbuk stranici Omladinca čime je praktično ozvaničen transfer i državljanstvo za Ađurua.

Ađuru je u Srbiji, pored Javora i Slobode, igrao i za Metalac, Vojvodinu, Spartak i Jagodinu.

Kurir sport / Mondo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track