ČUDESNI PREOKRET VUKOVA PROTIV ŠAMPIONA: Vulvsi šokirali Mančester siti, od 0:2 do 3:2 u LUDOM meču (VIDEO)
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

ČUDESNI PREOKRET VUKOVA PROTIV ŠAMPIONA: Vulvsi šokirali Mančester siti, od 0:2 do 3:2 u LUDOM meču (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Vulverhemptona napravili su spektakularni preokret protiv Mančester sitija i pobedili 3:2 (0:1) u poslednjem meču 19. kola Premijer lige.

Svega je bilo večeras na "Molinju" stadionu: VAR dva puta, crveni karton, dva puta izvedeni penal i na kraju neverovatan uspeh Vulvsa.

Aktuelni šampion je, iako sa igračem manje, stigao do velike prednosti od 2:0, ali je domaćin u finišu načinio podvig.

I u prvom njihovom ovosezonskom susretu, na "Etihadu", Vulvsi su šokirali Siti u finišu i kao gosti pobedili 2:0. Sada su ima naneli još jedan poraz.

Golman "građana" Ederson isključen je već u 12. minutu jer je napravio prekršaj van kaznenog prostora kao poslednji igrač. Tada je VAR prvi put korišćen.

Uprkos tome, ekipa Pepa Gvardiole je došla do prednosti.

U 25. minutu, posle nove konsultacije sa VAR sobom, dosuđen je penal za Siti. Golman Patrisio je zaustavio šut Sterlina sa bele tačke, ali je izvođenje ponovljeno. Akteri su bili isti, a i ishod je bio isti. Međutim, domaćin nije imao sreće, lopta se odbila do Sterlinga koji ju je poslao u mrežu - 0:1.

Vulvsi su napadali i napadali, ali su ponovo gosti dali gol. U 50. minutu ponovo je strelac bio Sterling posle kontre "građana".

Samo pet minuta kasnije Traore je na sjajan načuin zatresao mrežu Klaudija Brava za 1:2, a onda je u završnici nastalo ludilo.

Traore je upisao asistenciju za pogodak Raula Himeneza koji je u 82. minutu izjednačio na 2:2, a u 90. je Doerti postavio konačan rezultat - 3:2.

Gosti su mogli do izjednačenja u sudijskoj nadoknadi, ali je Sterling iz slobodnjaka pogodio prečku.

Siti je ostao na trećem mestu sa 38 bodova, jednim manje od Lestera i čak 14 od Liverpula, koji ima i meč manje.

Vulvsi su skočili na peto mesto sa 30 bodova.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track