BRAJTON ŠOKIRAO ČELSI: Iranac makazicama oteo pobedu Plavcima, Aston Vila slavila u Barnliju
Foto: EPA/KIERAN GALVIN EDITORIAL

Premijer liga

BRAJTON ŠOKIRAO ČELSI: Iranac makazicama oteo pobedu Plavcima, Aston Vila slavila u Barnliju

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija odigrali su danas nerešeno 1:1 s Brajtonom u 21. kolu Premijer lige.

Vođstvo na gostujućem terenu londonskom klubu doneo je Sesar Aspilikueta pogotkom u 10. minutu, ali je u 84. minutu precizan bio i Alireza Jahanbaš, koji je tako doneo bod Brajtonu.

Posle samo deset minuta igre bez prilika na obe strane, Aspilikueta je sačekao odbitak i sproveo loptu u mrežu.

U poslednjim minutima prvog dela igre, Brajton je imao priliku za gol, šutirao je Leandro Trosar, ali je golman Čelsija Kepa Arizabalaga sprečio pogodak.

Drugo poluvreme proteklo je bez mnogo šansi, te se činilo da će londonski klub osvojiti sva tri boda.

Ipak, samo šest minuta pre kraja regularnog dela meča Brajton je izveo korner, a Jahanbaš "makazicama" postigao izjednačujući gol.

Fudbaleri Aston Vile pobedili su Barnli s 2:1 na gostujućem terenu.

Strelci za Aston Vilu bili su Vesli Moraeš u 27. minutu i Džek Griliš u 41. minutu, dok je jedini gol za Barnli postigao Kris Vud u 80. minutu.

Do prvog gola igrači kluba iz Birmingema stigli su već u 12. minutu, kada je glavom pogodio Griliš, ali je posle korišćenja VAR tehnologije, gol poništen zbog ofsajda.

Samo 15 minuta kasnije, centaršut u samom šesnaestercu je prihvatio Vesli, koji je šutirao i doveo Aston Vilu u vodjstvo.

Pre samog odlaska na odmor, Griliš je primio precizan pas u šesnaestercu, a potom šutirao u gornji levi ugao i povećao prednost svoje ekipe.

Do poslednjih deset minuta nije bilo prilika za gol ni na jednoj ni na drugoj strani, kada je Ešli Vestvud centrirao, a Vud je glavom poslao loptu u levi ugao i smanjio zaostatak Barnlija.

Fudbaleri Čelsija trenutno se nalaze na četvrtom mestu na tabeli engleskog šampionata, sa 36 bodova, Brajton je 13. sa 24 poena, dok Barnli zauzima 14. mesto s istim brojem bodova, a fudbaleri Aston Vile su na 16. poziciji s 21 bodom.

U sledećem, 22. kolu Premijer lige, Čelsi će gostovati Njukaslu, Brajton će ugostiti Aston Vilu, dok će Barnli dočekati Lester.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track