MURINJO OČEKUJE LOŠE VESTI: Izgubićemo Kejna na neko vreme
Foto: EPA/PHILIPP GUELLAND

Teški trenuci za Pevce

MURINJO OČEKUJE LOŠE VESTI: Izgubićemo Kejna na neko vreme

Fudbal -

Trener Totenhema Žoze Murinjo rekao je danas da očekuje loše vesti o povredi fudbalera Harija Kejna i da misli da će taj napadač duže odsustvovati sa terena zbog povrede tetive.

Kejn se povredio 1. januara u utakmici protiv Sautemptona (0:1) u Premijer ligi i sigurno će propustiti utakmicu protiv Midlsbroa, u nedelju u trećem kolu FA kupa.

"Ako pitate šta mislim, dobre ili loše vesti, više očekujem loše, s obzirom šta je igrač osetio i kako je Hari Kejn izašao iz igre. Nije dva puta razmislio, nisu mu bile potrebne dve sekunde da shvati ozbiljnost situacije", rekao je Murinjo, preneo je Skaj.

Kejn je ove sezone postigao 27 golova za Totenhem i reprezentaciju Engleske.

"Bilo je procena medicinskog tima pre nego što je obavio preglede, ali mislim da nećemo dobiti dobre vesti. Mislim da ćemo ga izgubiti na neko vreme", dodao je Murinjo.

On je rekao da je "prerano" da Kejna u timu zameni 17-godišnji Troj Perot, ali da "ne razmišlja o prelaznom roku".

"Mislim da je (Kejn) nezamenjiv. Ali, moramo da pokušamo da pronađemo rešenja sa igračima koje imamo. Došao sam da radim sa igračima koji mogu da igraju", naveo je Murinjo.

On je dodao da će Kristijan Eriksen biti u ekipi za utakmicu sa Midlsbroom, ali da postoji mogućnost da napusti u klub u zimskom prelaznom roku.

Za vreme praznika Totenhem je osvojio samo četiri boda i zaostaje šest bodova za četvrtoplasiranim Čelsijem.

Murinjo je rekao da treba vremena da se situacija preokrene i pomenuo je trenera vodećeg Liverpula Jirgena Klopa, koji je tokom cele kalendarske godine neporažen u Premijer ligi.

"Jirgen je došao u oktobru 2015. godine. Sada je 2020, osam prelaznih rokova, mnogo igrača koji su došli i otišli, vreme da nametne svoju filozofiju, metode treninga, njegov pečat - divni rezultati kao posledica fantastičnog posla rađenog korak po korak. Nema panike, imam iskustvo, klub ima iskustvo. Mirni smo, ali to ne znači da ne želimo da pobedimo u narednoj utakmici", naveo je Murinjo.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track