TUMBAKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Jovićev najveći problem je Luka Jović!
Foto: Starsport©

nikada direktniji!

TUMBAKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Jovićev najveći problem je Luka Jović!

Fudbal -

Ljubiša Tumbaković, selektor Srbije, rekao je za "Blic" da nije imao nikakav problem sa napadačem Real Madrida Lukom Jovićem i da su mu vrata reprezentacije "širom otvorena".

- Ja vodim računa o svakom igraču koji na maksimalan način može da pruži doprinos nacionalnom timu Srbije. I nikada se nisam nijednog odrekao. Jedan od onih koji se udaljio od reprezentacije je Luka Jović. Istina je samo jedna - a to je da apsolutno ne postoji neki konflikt između Luke Jovića i mene. Postoji samo problem između Luke Jovića i Luke Jovića. On je odjednom napustio prireme, ne javlja se.. Ja ću uvek računati na jednog takvog igrača, jer ne bi bila moja profesionalna odgovornost dobra ako ne razmišljam o njemu - rekao je Tumbaković.

foto: Profimedia

Selektor je dodao da će Luku čekaju "otvorena vrata" nacionalnog tima, kao i ostale igrače.

- Ali, on mora da ubedi sve nas, javnost, navijača, ljude iz Saveza i mene kao selektora, da je spreman i odgovoran. On nije uradio nijedan korak u tom pravcu. Prema tome, vrata su širom otvorena svakom fudbaleru,pa i Luki Joviću. Skoro tri decenije radim profesionalno ovaj posao, nikoga svesno nisam oštetio niti ću. Mnoge sam mlade igrače izveo na pravi put, pa zašto ne bih i njega - zaključio je Tumbaković.

Podsetimo, Jović se nije najbolje snašao u Madridu pošto je postigao tek jedan gol u Primeri. Srbiju u martu očekuju baraž mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo, a prvi rival je Norveška. U slučaju prvog plasmana na EURO posle 20 godina rivali u grupi bili bi nam Engleska, Hrvatska i Češka.

Kurir sport / Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track