DA LI JE DOŠLO VREME ZA SARADNJU: Piksi selektor?!
Foto: Profimedia

FSS na potezu

DA LI JE DOŠLO VREME ZA SARADNJU: Piksi selektor?!

Fudbal -

Šuška se, šuška: Raskid ugovora Dragana Stojkovića i kineskog Guangdžoua R&F pojačao spekulacije da će se desiti promene na mestu selektora u srpskoj fudbalskoj reprezentaciji.

Čim je ugledao svetlost dana sporazum o raskidu saradnje Guangdžoua i Dragana Stojkovića, u Srbiji su počele spekulacije koje Piksija ponovo dovode na klupu reprezentacije Srbije. U nekoliko navrata se ova mogućnost glasno nagoveštavala, ali je Piksi uvek bio taj koji je birao drugačiji put od onog najavljenog u domaćim medijima.

Da li su u FSS spremni za ovakva pretumbavanja nepuna tri meseca od baraž duela u Oslu sa Norveškom, pokazaće naredni dani. Logika kaže da će se saradnja proslavljenog asa i srpske fudbalske kuće jednom dogoditi, ali da sada za nju nije kucnuo čas jer...

Kad nije u kasnu jesen 2017. godine, još će se čekati na tako lepu priliku. Tada je falila samo promocija nakon što su na Terazijama 35 odlučili da se zahvale na saradnji Slavoljubu Muslinu. Verovalo se da će Mundijal u Rusiji biti jak motiv da se Piksi odluči za ponudu predsednika FSS Slaviše Kokeze, ali, umesto sa trenerkom reprezentacije, uslikan je kako u dalekoj Kini potpisuje ostanak na klupi Guangdžoua R&F na još četiri godine, za osam i po miliona evra po sezoni.

Možda i on ode TOŠIĆ: MISTER, HVALA! Posle razlaza kluba Guangdžoua R&F i Dragana Stojkovića oglasio se Duško Tošić, srpski fudbaler koji je u Kinu stigao baš kao Piksijeva želja: - Mister, hvala za sve - napisao je Tošić na društvenim mrežama uz zajedničku fotografiju. Ne bi bilo iznenađenje da Duško Tošić u narednom periodu napusti Guangdžou R&F, pošto ga je u klub doveo baš Dragan Stojković.

foto: Profimedia

Šta bi bilo da se priklonio „orlovima“, da li bi SP pamtili po nečem lepšem od Feliksa Briha, teško je biti toliko vidovit. Jedino je sigurno da se Srbija nije ovajdila od Krstajićevog vođenja reprezentacije, baš kao što ni Piksi nije rezultatski prosperirao sa svojim timom u Kini. Finansijski gledano, ostanak u Guangdžouu bio je fenomenalan potez, jer je ušao u red najplaćenijih trenera na planeti, ali najbolji opis za poslednje dve sezone sa plavo-belima jeste reč - tavorenje.

Oproštaj KINEZI: LEPIH PET GODINA! Rukovodstvo Guangdžoua R&F izdalo je saopštenje u kojem se zahvaljuje srpskom stručnjaku na saradnji dugoj četiri i po godine: - Bila je ovo teška odluka, ali ekipa mora krenuti dalje. U poslednjih pet sezona imali smo predivnu sportsku priču sa gospodinom Stojkovićem, kojeg ćemo pamtiti po najdužem stažu u našem klubu i kineskom fudbalu i kao začetnika koncepta „lepog fudbala“, oko koga se gradio Guangdžou R&F!

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track