MITAR MRKELA OTKRIO: Želimo da podmladimo tim u nastavku sezone! Daćemo priliku mlađima!
Foto: Starsport©

ZANIMLJIVO

MITAR MRKELA OTKRIO: Želimo da podmladimo tim u nastavku sezone! Daćemo priliku mlađima!

Fudbal -

Crvena zvezda će u prolećnom delu sezone ukazati šansu mlađim igračima iz svog tima - Njegošu Petroviću, Veljku Nikoliću, Nikoli Krstoviću, Strahinji Erakoviću i Željku Gavriću, ističe sportski direktor našeg kluba Mitar Mrkela.

Najave na gala večeri “Crveno-belo veče”, da će Crvena zvezda iskoristiti značajnu prednost od 11 bodova nad pratiocem posle prvog dela Superlige da rastereti igrački kadar i šansu ukaže većem broju mlađih igrača iz svojih redova, sportski direktor Mitar Mrkela počeo je da sprovodi u delo već od starta nove 2020. godine. Posle promene na klupi, gde je Vladana Milojevića nasledio Dejan Stanković, očekuje se i podmladjivanje tima.

- Želimo da otvorimo prostor za mlade Zvezdine igrače Petrovića, Nikolića, Krstovića, Erakovića i Gavrića, zato očekujemo još neke odlaske do kraja prelaznog roka. Sledi nam veliko podmlađivanje tima. Svi pomenuti mladi igrači su velika budućnost Crvene zvezde, listom su reprezentativci i perspektiva. Svi oni imaju seniorsko iskustvo i mi od njih mnogo očekujemo, kako ovog proleća tako i u budućnosti – istakao je Mrkela.

Dejan Stanković, koji će izvršiti prozivku 10. januara, u prvom intervjuu nagovestio je zvezdašima da će mnogo više izdanaka škole videte na terenu, pa ove Mrkeline reči to i utemeljuju.

Njegoš Petrović (1999. godište) je od kvinteta mladih igrača imao najveću minutažu u ovoj sezoni. Momak iz Krupnja (1999. godište) stigao je letos iz Rada kao zamena za Branka Jovičića koji je zbog povrede u meču sa Helsinkijem kolena morao na operaciju. Oreol igrača reprezentativnog kalibra na poziciji zadnjeg veznog, Petrović je počeo da pokazuje od prvog meča, a problem sa povredama Hozea Kanjasa i Dušana Jovančića doneli su mu zavidnu minutažu. Odigrao je jesenas 18 mečeva, 12 u Superligi (912 minuta), čak pet u Ligi šampiona (312 minuta) i jedan u kvalifikacijama protiv Jang Bojsa u Bernu (5 minuta). Jedan je od značajnijih igrača u mladoj reprerzentaciji Srbije koja pokušava da izbori jedno od dva prva mesta u grupi i plasman na EP.

Veljko Nikolić (1999. godište) je plejmejker finog kova, najviše nalikuje Marku Marinu ali je Zvezda malo duže čekala na jednog od najperspekivnijih igrača. Bio je planiran da dobije šansu i prošle sezone, ali su ga omele povrede, dok je letos napustio pripreme seniorskog tima zbog operacije kile. Debitovao je protiv Mačve u osmini finala Kupa Srbije gde je pokazao raskošan talenat, nastupio je i protiv niškog Radničkog, a na još pet mečeva bio je na klupi za rezerve. Sigurno će dobiti značajniju minutažu za koju će morati da se izbori na pripremama, a očekuje ga i drugio deo kvalifikacija za EP sa mladom selekcijom naše zemlje.

Nikola Krstović (2000. godište) je robusni centarfor koji je stigao pre godinu dana iz Zete gde je bio prvi strelac lige. Crnogorski reprezentativac je tokom jeseni dobijao šansu samo na šest utakmica (109 minuta), jer je klub imao trojicu iskusnijih napadača Ričmonda Boaćija, Milana Pavkova i Tomanea, ali je dobio pohvale od vodećih struktura u klubu, jer je svojevoljno insistirao da igra i za omladinski tim. I njega očekuje jako važan period dokazivanja novom treneru i lepa prilika da već na proleće ima daleko zapaženiju ulogu u timu.

Željko Gavrić (2000. godište) je sjajan krilni vezni igrač, izdanak naše Omladinske škole. Imao je priliku već da trenira sa seniorskim timom, a ove sezone briljirao je u dresu razvojnog tima Grafičara. Na 20 mečeva u Prvoj ligi Srbije postigao je sedam golova, zabeleživši još pet asistencija. Kao kapiten ekipe isakazao je i liderske sposobnosti i sve to je rezultovalo odlukom sportskog sektora i trenera Dejana Stankovića da ga priključe prvom timu Zvezde i da mu se da prilika na Marakani. Imaće izuzetnu konkurenciju na krilnim pozicijama, ali će, kao je najavio direktor Mrkela, neki igrači i otići iz kluba kako bi se otvorilo mesto mlađima.

Strahinja Eraković (2001. godište) je još pre tri godine projektovan kao budući stub odbrane, već je bio na pripremama prvog tima, pokazao zavidan kvalitet I smirenost za tako mladog igrača, ali su i njega poremetile povrede da već sada ne postane ono što svi očekuju. Kapiten omladinske rerprezentaticije igrao je odilično jesenas u dresu razvojnog tima Grafičara, na 15 mečeva postigao je dva pogotka i imao jednu asistenciju u Prvoj ligi Srbije. Dobiće na pripremama šansu da se nametne i pokaže koliko je stasao jesenas kroz teške mečeve u PLS.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track