GOSPODA IDEALI: BANE I KOLAROV! Dva srpska kapitena u timu decenije četiri kluba
Foto: Dado Đilas

Čast

GOSPODA IDEALI: BANE I KOLAROV! Dva srpska kapitena u timu decenije četiri kluba

Fudbal -

Srpski bekovi obeležili proteklih 10 godina u Engleskoj, Italiji i Rusiji i postali članovi idealnih ekipa Čelsija, Zenita, Rome i Sitija

Bivši i aktuelni kapiteni „orlova“ Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov doživeli su veliku počast jer su postali članovi idealnih ekipa svojih klubova.

U izboru navijača Ivanović je postao najbolji desni bek decenije Čelsija, dok je za Ruse on najbolji štoper Zenita i ruske Premijer lige.

Ivanović je s Čelsijem osvojio tri Premijer lige, Ligu šampiona 2011/12. i Lige Evrope 2012/13, jer je u finalu protiv Benfike postigao pobedonosni gol za 2:1.

foto: Dado Đilas

Iznenađenje je da su Kolarovu bile dovoljne dve sezone u Romi da ga navijači stave rame uz rame s legendama kluba Totijem i De Rosijem, posebno što je prilikom dolaska u leto 2017. godine morao da se izbori s mržnjom vatrenih pristalica „vučice“, koji su pamtili njegove igre i golove za Lacio.

foto: Starsport©

Levi bek „orlova“ ušao je i u najbolji tim dekade Mančester sitija, u kojem je od 2010. do 2017. godine osvojio dve Premijer lige.

D. P.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track