BOMBA MEĐU ORLOVIMA! Ljubiša Tumbakovića vraća Baneta Ivanovića u reprezentaciju pred meč sa Norvežanima!
Foto: Reuters

opa!

BOMBA MEĐU ORLOVIMA! Ljubiša Tumbakovića vraća Baneta Ivanovića u reprezentaciju pred meč sa Norvežanima!

Fudbal -

Predstojeći baraž Lige nacija, utakmica nad svim utakmicama za reprezentaciju Srbije u 2020. godini možda donese i jedno iznenađenje. Selektor Ljubiša Tumbaković otkrio je da razmišlja da pod zastavu pozove i – Branislava Ivanovića.

Jedan od najboljih igrača Zenita je briljirao jesenas u ruskom prvenstvu, a reprezentaciji Srbije „gori“ u odbrani, koja je primila najmanje po gol na svakoj utakmici neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vratio se Zlatan Ibrahimović i danas (15.00) bi trebalo da bude u prvoj postavi Milana na gostovanju Kaljariju koji je posle odličnih igara upao u krizu. Dvojka na Rosonere je 2,40, iks je 3,35, a kec 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kaljari - Milan.

Iako je Ivanović otišao iz reprezentacije pod čudnim okolnostima, nakon Mundijala u Rusiji, a prethodno mu je bez objašnjenja skinuta kapitenska traka, Tumbaković je u intervjuu za Politiku rekao da ne vidi nijedan problem da se defanzivac Zenita vrati u državni tim.

foto: Starsport©

„Naravno da razmišljam o Branislavu Ivanoviću. Znam da je ovo veoma kompleksno pitanje, ali govorimo o potencijalu igrača koji danas igra u jednoj od najjačih evropskih liga, gde je još kapiten i lider ekipe Zenita. Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem oko povratka Ivanovića, sa kojim imam odličan odnos. Imam i potpunu autonomiju u radu i odlučivanju“, rekao je Tumbaković.

Na direktno pitanje da li će pozvati Ivanovića za baraž sa Norveškom 26. marta, selektor Orlova je odgovorio:

„Razmišljam i u tom pravcu. Do tada ima još dosta vremena, a naše odluke moraju da budu brze, tačne i pre svega u interesu srpskog fudbala, a ne nekog pojedinca“.

foto: Profimedia

Otkrio je Tumbaković i da bi tokom sledeće nedelje trebalo da se konačna sazna da li će se Zoran Mirković priključiti stručnom štabu reprezentacije. „On je moja velika želja. Jednog momenta se osamostalio u radu i poštujem takvu odluku, jer je zaista reč i nekome kom predviđam blistavu trenersku karijeru. Nadam se pozitivnom odgovoru sa njegove strane, a sve bi trebalo da bude poznato tokom iduće nedelje“, saopštio je Tumbaković.

Podsetimo, Srbija sa Norvežanima igra 26. marta u Oslu i ukoliko prođe u finalu baraža Lige nacija igraće u Beogradu sa boljim iz duela Škotska - Izrael.

U slučaju plasmana na EP, Orlovi će u grupi biti sa Hrvatskom, Engleskom i Češkom i svoje mečeve će igrati u Londonu i Glazgovu.

Kurir sport / Politika

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track