ZVEZDA PRATI SITUACIJU I VREBA PRILIKU: Crveno-beli bi da vrate Duška Tošića
Foto: Starsport

TO BI BILA PREMIJA

ZVEZDA PRATI SITUACIJU I VREBA PRILIKU: Crveno-beli bi da vrate Duška Tošića

Fudbal -

Fener i Antalija zasad u prednosti Ako bi Duško odlučio da se vrati u Beograd, oberučke bismo ga prihvatili, otkrio Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih

Crvena zvezda ne bi imala ništa protiv da se Duško Tošić vrati na Marakanu! Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela prati situaciju u vezi sa iskusnim defanzivcem, koji je na pragu raskida unosnog ugovora s kineskim Guangdžouom R&F.

Duško Tošić je igrao za Crvenu zvezdu od 2010. do 2012. godine i u odličnim je odnosima s generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem. Za njega su interesovanje pokazali turski klubovi Fenerbahče i Antalija, a crveno-beli svoju šansu čekaju iz prikrajka. Duško Tošić (35) u odličnoj je fizičkoj spremi bez obzira na godine.

Čeka se odluka

- Ne znam da li je realno da Duško Tošić dođe s obzirom na visinu njegove plate. Opet, ako bi on odlučio da se vrati u Beograd, oberučke bismo ga prihvatili - bio je koncizan i jasan Mitar Mrkela u razgovoru za Kurir.

Sportski menadžment prvaka Srbije radi na rasterećenju budžeta i igračkog kadra. Nije tajna da dozvolu za odlazak imaju Ričmond Boaći, Milan Pavkov, Srđan Babić...

- Ima nekih razgovora i priča, ali ništa još nije na papiru. Zasad ne razmatramo dolaske, mada pratimo neke domaće mlade igrače, već samo odlaske.

Mladi igrači

Interes Crvene zvezde je da ovog proleća afirmiše mlade igrače.

- Dejan Stanković je u prvi tim uključio dosta mladih igrača i poveo ih na pripreme na Kipar. To je ideja od prošle godine, da guramo dva ili tri igrača. Nažalost, nije zaživelo, izuzev Njegoša Petrovića, pošto je Veljko Nikolić veći deo sezone bio povređen. Nikola Krstović je imao nesreću da su u klubu ostali Pavkov i Boaći, tako da realno nije mogao dobiti prostor koji zaslužuje. Sada su tu Gavrić i Eraković. Videćemo hoće li se otvoriti prostor za njih - objasnio je Mrkela.

foto: Starsport

Ponuda sa Istoka Kinezi bi Degeneka

Nekoliko kineskih klubova prati Miloša Degeneka i on bi ove zime mogao da napusti Crvenu zvezdu. Nije tajna da su ga skauti iz Kine pratili još dok je igrao u Al Hilalu, ali snažnom Krajišniku se nije išlo na Daleki istok. Ponuda Kineza jeste primamljiva, ali Miloš Degenek bi voleo da ostane do leta u Zvezdi, jer mu je cilj da ne ide iz Evrope.

Pafos nova baza Kanjas i Žander ostali u Beogradu

Fudbaleri Crvene zvezde stigli su juče na Kipar, gde će u mestu Pafos trenirati do 21. januara. Na prvi deo zimskih priprema trener Dejan Stanković poveo je 29 fudbalera. Na put nisu pošli Hoze Kanjas i Žander, a u odnosu na prozivku, na Kipar je stigao brzonogi krilni igrač Jug Stanojev.

Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track