SAMO NAPRED ZVEZDO: Dejan Stanković poslao snažnu poruku posle prvog treninga na Kipru (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

SVE DRŽI POD KONTROLOM

SAMO NAPRED ZVEZDO: Dejan Stanković poslao snažnu poruku posle prvog treninga na Kipru (VIDEO)

Fudbal -

Visok intenzitet rada, velika energija i autoritet su reči koji na najbolji način opisuju prvi trening novog trenera Dejana Stankovića na zimskim pripremama u Pafosu.

Bez obzira na činjenicu da je tim Crvene zvezde doputovao rano jutros na Kipar i igrači nisu imali vremena za odmor, prvi trening na gradskom stadionu u Pafosu je bio intenzivan i raznovrstan. Radilo se praktično 90 minuta, a igrači su zalaganjem pokazali koliko im je nedostajala lopta tokom zimske pauze. Treningu su pristupili sa mnogo energije, odrađujući sve što je pred njih postavljao novi šef struke.

Stanković je, kao nekada na terenu, tako i sada kao trener dirigovao ekipom sa mnogo autoriteta i već sada se vidi da će imati izuzetno visoke zahteve. Maksimalno će koristiti svaki minut treninga i ovde, ali i u Turskoj da pripremi tim i igru po svojim kriterijumima.

foto: FK Crvena zvezda

Odmah se videlo da je nekadašnji veliki fudbaler sa svojim stručnim štabom doneo novu energiju koja se osećala u vazduhu. Igrači su bili maksimalno fokusirani, svaka vežba, svako trčanje odrađeno je na maksimalnom nivou. Objasnio je, nekadašnji kapiten Crvene zevzde, šta je cilj prvog treninga u Pafosu, a to nije bio samo „suv“ rad bez lopte, naprotiv. Iako je kondicija u prvom planu tokom ovog dela zimskih priprema, fokus će biti stavljen i na postavku zahteva igre.

Počelo se istezanjem i koje je poveo kondicioni trener Federiko Panonćini sa svojim saradnicima Ivanom Vučetićem, Nikolom Todorićem i Markom Vasiljevićem, a četvorica golmana su pod komandom Dušana Gašića imala svoj ritam. Nedugo zatim, prešlo se na vežbe zagrevanja.

foto: FK Crvena zvezda

Uvodni rad je podrazumevao prevenciju i aktivaciju kao i vežbe mobilnosti koje su veoma bitne za ovu fazu priprema. Posle toga se prešlo na tehničko-taktičke vežbe dodavanja uz istrčavanja oko zamišljenih rivala kroz aerobni režim rada. Zatim je usledio rad na fazi poseda lopte kroz uvežbavanje tehnike dodavanja u sesijama.

Potom je usledilo istrčavanje uz ograničen broj dodira sa loptom i za kraj je ostavljeno istrčavanje od centra ka gol aut liniji pravovremenim dodavanjima. Novi stručni štab striktno vodi računa o svim detaljima kako bi ekipa bila najspremnija za izazove koji je očekuju u drugom delu sezone.

"Bravo, momci! Idemo, još jače, brže, tako je", neretko je hvalio svoje pulene Dejan Stanković.

Posle treninga Stanković je na "Instagramu" poslao snažnu poruku:

"Nek nam je srećan početak rada, samo napred Zvezdo"!

Madridski rivali Real i Atletiko večeras (19.00) u Saudijskoj Arabiji odlučuju o osvajaču Superkupa Španije. Real je prilično lako savladao Valensiju u polufinalu, dok je Atletiko okrenuo protiv Barselone i pobedio je sa 3:2. Real je favorit s kvotom 2,25, na Atletiko je 3,25, a iks je 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real - Atletiko.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track