PARTIZAN NA KORAK OD POJAČANJA: Vojvodina pristala, čeka se potvrda iz Humske! U igri i napadač koga Delije dobro pamte!
Foto: Starsport©

SVE JE SPREMNO ZA POTPIS!

PARTIZAN NA KORAK OD POJAČANJA: Vojvodina pristala, čeka se potvrda iz Humske! U igri i napadač koga Delije dobro pamte!

Fudbal -

Nakon što je na račun kluba iz Humske leglo 10 miliona evra od prodaje Pavlovića i nakon što je postalo gotovo izvesno da će Sadik napustiti klub u ovom prelaznom roku, Partizan je krenuo u portagu za pojačanjima.

Iz Beleka za Kurir - Nemanja Ilić!

Prvi na radaru crno-belih je špic novosadske Vojvodine Bojan Matić koji se već duže vreme dovodi u vezu sa Partizanom. Deluje da je sada sve gotovo blizu potpisa i da je potrebna samo saglasnost crno-belih kako bi posao bio završen. Problem u dosadašnjim pregovorima predstavljao je samo novac koji crno-belima sada ne manjka. Ukoliko Partizan proda Sadika, i reši se Petra Gigića koji ove sezone praktično ništa nije pokazao, pitanje trenutka je samo kada će Matić obući dres Parnog valjka.

Matić je u novosadskom klubu ima sjajnu sezonu iza sebe. Na 18 superligaških utakmica postigao je devet golova i upisao dve asistencije. Ispostavilo se kao odličan potez Vojvodine da Matića zadrži u klubu bez obzira na sjajne ponude koje je imao letos, među kojima je naravno bila i Partizanova. Matić je vrhunac karijere dostigao još u Javoru iz Ivanjice odakle je otišao u daleki Seul gde za šest meseci nije uspeo da naparavi značajan rezultat, što se ne može reći za povratak u Srbiju i potpis za Vojvodinu. Matić sa Vošom ima ugovor do 2021. godine, pa tako da ukoliko crno-beli žele da ga vide u svojim redovima, moraće da plate ozbiljno obeštećenje.

Drugi napadač koji je na meti crno-belih a koji je svojim igrama u prvom delu sezone zasenio oba večita rivala jeste špic Javora iz Ivanjice Nikola Petkovića. Oba večita rivala su još tokom sezone pokazla ozbiljno interesovanje za njegove usluge, ostaje pitanje ko će biti spreman više da ‘’iskešira.’’

Petković je dete Čukaričkog u kome nije nikada dobio pravu priliku. Njegov talenat primetili su Ivanjičani koji će izgleda na pravi način znati da naplate svoje skauting umeće.

Petković je na 20 mečeva u domaćem šampionatu uspeo čak 11 puta da zatrese mrežu protivnika, a četiri puta da bude asistent. Gol po kojem će ga Delije dugo pamtiti jeste onaj iz Ivanjice sa meča sa crveno-belim kada je samo par minuta delilo domaćina od pobede nad braniocem trofeja i učesnikom Lige šampiona.

Takođe, ono što je Kurir ekskluzivno saznao jeste da je desni bek Partizana Nemanja Miletić imao nekoliko ponuda iz inostranstva, ali da mu je prioritet ipak bio ostanak u Partizanu. Po rečima čelnika kluba Miletić ima želju da ide iz Humske, ali ne po svaku cenu. Crno-beli će očigledno čekati pravu i adekvatnu ponudu za svog desnog beka koji je očigledno nezamenljiv na svojoj pozciji.

Kurir sport / Nemanja Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track