PARTIZANOV BISER NIKOLA LAKČEVIĆ ZA KURIR OTKRIVA: Od malena sam sanjao crno-beli dres i gol u večitom derbiju!
Foto: Starsport©

CRNO-BELI MESI!

PARTIZANOV BISER NIKOLA LAKČEVIĆ ZA KURIR OTKRIVA: Od malena sam sanjao crno-beli dres i gol u večitom derbiju!

Fudbal -

Fudbaler Partizana NIkola Lakčević svoje prve ozbiljne fudbalske korake napravio je u ekipi Rada sa Banjice protiv kojeg je debitovao u crno-belom dresu.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Beleka - Nemanje Ilića

Već na debiju za ‘’parni valjak’’ Lakčević je za samo par minuta u igru uspeo da upiše asistenciju i tako zapadne za oko svim ljubiteljima ovog sporta.

Kako se NIkola osećao kada je prvi put zvanično obukao crno-beli dres ispričao nam je u velikom intervjuu direktno sa priprema Partizana iz poznatog turskog letovališta Belek u okolini Antalije.

"Nisam osećao ništa dok nisam ušao u igru. U trenutku kada sam zakoračio na teren osetio sam veliku euforiju koja ne može da se opiše rečima", počinje priču Lakčević.

"Ceo život sa sam sanjao da zaigram na tom stadionu, jer sam sve to gledao sa tribina, a sada sam dobio priliku konačno da to i osetim. Osećaj je neverovatan".

Protiv koga bi voleo da postigneš debitantski pogodak u crno-belom dresu?

"Iskreno, voleo bih da to bude što pre. Ako ne bude išlo, onda bih voleo da probijem led protiv najvećeg rivala Crvene zvezde. Još kada sam bio dete sanjao sam gol protiv Zvezde, nadam se da će to uskoro doći".

Konkurencija na tvojoj pozciji je ‘’paklena’’, šta očekuješ od nastavka sezone?

"Još sam mlad igrač, dajem sve od sebe i očekujem da mi se to vrati u nastavku sezone. Mislim da nisam pokazao ni 30 posto od svojih mogućnosti jer sam u tekućoj sezoni imao dosta problema sa povredama. Sve je krenulo još na pripremama u Sloveniji, pa onda se ponavljalo tokom sezone i tako sve u nedogled".

foto: Starsport©

Kako komentarišeš milionske ponude za svoje saigrače?

"Niko od klubova koji se interesuje za moje saigrače nije lud da šalje tolike milione, a da ti igrači ne vrede zaista toliko. Svi su ostali staloženi i mirni što je veoma teško za te godine i zato im se tako dobro vraća".

Protiv koga od saigrača ti je najteže igrati na treningu?

"Najteže mi je probiti Uroševića, on igra sjajno ove sezone i jedan je od naših najboljih igrača i najbolji levi bek u Superligi. Takođe, dosta muka imam i sa Pavlovićem. Kada igram protiv njega, za početak mi je teško uopšte do lopte da dođem pored njega, igra mnogo dobro. Tek ukoliko bih uspeo da primim loptu mogao bih da razmišljam o prolasku pored njega, ali i loptu primiti pored njega je uspeh".

Kako ti se čine Partizanovi stranci?

"Asano mi se sviđa jer je veliki radnik i dosta pokriva nazad, vraća se, što je retkost za jedno krilo. Sadik je pozitivno lud i van terena je odličan za zezanje i druženje. Na terenu je sve pokazao u Ligi Evrope i Superligi i te ponude koje dolaze za njega uopšte nisu slučajnost".

Kakav si se osećao posle eliminacije u Hagu od AZ Alkmara?

"Atmosfera u svlačionici bila je katastrofa, bukvalno kao da je neko poginuo. Svakog čuda tri dana dosta".

Atmosfera u ekipi je sada na veoma visokom nivuo?

"Da, to veoma znači za nas mlađe. Nije bilo onako kao što su mi svi pričali da je u velikim klubovima. Nema zavidnosti među igračima, stariji su tu uvek za nas, dosta nam pomažu i to nam puno znači. Ni u snu nisam mogao da očekujem ovako nešto i mnogo mi je drago da je tako".

Na koga se ugledaš na treningu?

"Skidam poteze od Markeca, malo od Bambija Tošića, malo od Zdjelara, od svih uzimam ono najbolje. Pokušavam da izvučem maksimum iz sebe i u kombinaciji sa njihovim vrlinama gradim sebe kao profesionalca".’

Planovi za budućnost?

"Želim od sledeće sezone da budem starter i da odigram sezonu po kojoj bi me ovde zapamtili. Želim pre svega da ostavim dubok trag u Partizanu, da me zapamte Grobari, a onda da idem preko, ako bude prilike. Za sada mi je prioritet Partizan".

Gde bi i sa kim voleo da zaigraš jednog dana?

"Nejmar mi je jedan od omiljenih igrača, voleo bih sa njim da zaigram jednog dana. Ako on ode, onda bar da zaigram u PSŽ. Takođe, voleo bih da odigram utakmicu protiv Van Bisake jer mislim da je on odličan bek, možda i jedan od najboljih u ovom trenutku".

Šta Savo najviše od vas traži na treninzima?

"On voli taj ofanzivni stil igre i meni to potpuno odgovara, meni i igračima poput mene. Takođe Savo potencira na tome da driblamo što više kada smo jedan na jedan sa protivnikom. Na primer, kada smo u šesnaestercu, ako ne prođe dribling dva ili tri puta, proći će četvrti i to je pogodak. Meni i mom stilu igre to dosta odgovara i drago mi je da je tako u Partizanu jer mi smo veliki klub koji treba uvek da potencira atraktivan i ofanzivan fudbal".

Koliko ti znači to što pored sebe imaš igrače kao što su Lazar Marković, Zoran Tošić, Lola Smiljanić...?

"Meni je čast što sam uopšte dobio priliku da treniram sa njima. Dosta sam naučio od njih i drago mi je da svoju priliku čekam pored takvih imena kao što su oni. Oni imaju više utakmica u A reprezentaciji nego ja u celoj dosadašnjoj karijeri, to sve govori o njima".

Najdraži gol?

"Protiv Zvezde dok sam igrao u OFK Beogradu kada smo pobedili sa 4:0".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track