DRAGAN DŽAJIĆ PROMOTER SPEKTAKLA ČUKARICA 2020: Zimski fudbalsku turnir biće održan 28. put
Foto: Gradska opština Čukarica

DRAGAN DŽAJIĆ PROMOTER SPEKTAKLA ČUKARICA 2020: Zimski fudbalsku turnir biće održan 28. put

Fudbal -

Zimski fudbalski turnir "Čukarica 2020.", održaće se po 28. put, od prvog februara do prvog marta, na terenima Fudbalskog saveza Beograda i u organizaciji Gradske opštine Čukarica i Sportske organizacije Čukarice.

Povodom početka ovogodišnjeg turnira, u sali opštine Čukarica, održana je Konferencija za novinare i izvlačenje parova koji će se sastati u kvalifikacionim utakmicama narednih dana.

Promoter ovogodišnjeg turnira je legenda srpskog i evropskog fudbala Dragan Džajić.

foto: Gradska opština Čukarica

Prisutne je pozdravio predsednik opštine Čukarica i predsednik Organizacionog odbora turnira Srđan Kolarić.

"Ove godine, Čukarički zimski turnir, puni 28 godina i na naše veliko zadovoljstvo i zadovoljstvo klubova i ljubitelja fudbala, traje sa nesmanjenom energijom i entuzijazmom, kako učesnika, tako i organizatora. Nastao sa idejom da okupi timove, prvo Čukarice, a potom i Beograda, da se na pravi način, kroz takmičarsku borbu, pripreme za prolećnu sezonu, turnir svake godine okuplja kvalitetne timove, a velika podrška su i promoteri turnira, naši poznati fudbaleri i stručnjaci", rekao je predsednik Kolarić posebno izrazivši zahvalnost legendi našeg fudbala Draganu Džajiću koji je ove godine promoter Zimskog turnira, kao i svim učesnicima i dosadašnjim promoterima.

Dragan Džajić je istakao da mu je zadovoljstvo da podrži turnir koji toliko dugo traje, i da se nada da će uspeti da pogleda što više utakmica i uživa u kvalitetnom fudbalu. On je dodao da je posebno vezan za Čukaricu, jer je po dolasku u Beograd prvo živeo na Čukarici i pohađao Trinaestu beogradsku gimnaziju.

foto: Gradska opština Čukarica

Prisutnima se obratio direktor ovogodišnjeg takmičenja Slaviša Šotra, koji je rekao da na turniru učestvuje 16 ekipa, od kojih je devet sa Čukarice i sedam iz Beograda, te da je posebno važno da se zadrži fer plej i kvalitet fudbala.

Konferenciji su prisustvovali i legendarni fudbaleri i promoteri ranijih turnira Jovica Šikanić i Stanislav Karasi, pomoćnici predsednika Mirko Stamatović i Petar Mandić, direktor Sportske organizacije Radomir Živojinović, komesar turnira Nebojša Tasić, sekretar odbora Darko Stojanović i članovi organizacionog odbora turnira.

Tradicionalno takmičenje nastalo je pre gotovo tri decenije sa idejom da se takmičenjem pomogne klubovima da se adekvatno pripreme za predstojeću prolećnu sezonu. Prva utakmica ovogodišnjeg turnira biće održana u subotu 1. februara, od 09.00 časova, na Adi Ciganliji, a susrešće se ekipe Borca i Velike Moštanice, a potom sledi susret fudbalera Sremčice i Milutinca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track