NJIMA JE BAŠ DOSTA SVEGA: Vratite nam naš Junajted!
Foto: AP

REvolt

NJIMA JE BAŠ DOSTA SVEGA: Vratite nam naš Junajted!

Fudbal -

Fudbaleri Mančestera priredili su svojim fanovima još jednu blamažu kada su sinoć na svom terenu poraženi od Barnlija rezultatom 2:0, a novi poraz izazvao je pravu pobunu navijača "crvenih đavola".

Mnoštvo njih napustilo je Old Traford pre kraja utakmice, a oni koji su ostali žestoko su protestovali protiv vlasnika kluba, porodice Glejzer.

"Vratite nam naš Jnited", skandirali su navijači koji su ostali na Old Trafordu, a potom i "Ustanite ako mrzite Glejzere", nakon čega je većina navijača na teatru snova bila na nogama. Amerikanac Malkom Glejzer kupio je deonice Mančester Jniteda u septembru 2003. godine i postao vlasnik oko 15 posto udela kluba sa Old Traforda. Potom je u maju 2005. kupio deonice Džona Megnira i J. P. Mekmanusa, čime je postao vlasnik 57 posto prava na velikana iz Engleske. Ubrzo je porodica pokupovala sve deonice kluba, a veruje se kako su Glejzeri ukupno potrošili 800 miliona funti na preuzimanje Mančester Junajteda.

Nakon što su Glejzeri postali vlasnici kluba jedan deo navijača odlučio je osnovati klub FK Junajted Mančester. U prve tri sezone klub je ostvario tri promocije, a trenutno je u šestom rangu takmičenja u Engleskoj. Glejzeri su vratili Davida Gila u klub, zadržali Aleksa Fergusona i zahvaljujući dobrim rezultatima smirili većinu navijača. Ipak, čini se da su oni koji su 2005. godine osnovali nov klub dobro procenili put kojim je krenuo njihov voljeni klub. Nakon odlaska Fergusona stvari su krenule nizbrdo. Malkom Glejzer je preminuo 2014. godine, ali se nije mnogo toga promenilo na Old Trafordu. Na čelu kluba danas su Avram i Džoel Glejzer, sinovi Malkoma Glejzera.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track