EMOTIVNA ISPOVEST SAŠE ZDJELARA, EVO ZAŠTO JE PLAKAO NA DERBIJU: Deda je umro, a ja sam pobedio Zvezdu!
Foto: Starsport

Otvorio dušu

EMOTIVNA ISPOVEST SAŠE ZDJELARA, EVO ZAŠTO JE PLAKAO NA DERBIJU: Deda je umro, a ja sam pobedio Zvezdu!

Fudbal -

lako Igrač Partizana otkrio zašto je posle pobede nad Crvenom zvezdom u večitom derbiju plakao kao nikada u životu

Jedan od najstandardnijih igrača u crno-belom dresu i, po mnogima, Miloševićeva produžena ruka na terenu Saša Zdjelar u velikom intervjuu za Kurir otkrio je zašto je plakao posle večitog derbija sa Crvenom zvezdom.

Zdjelar se u Partizan vratio u julu 2018. godine, posle epizode u grčkom Olimpijakosu. Trenutno se sa crno-belima nalazi na pripremama u turskom letovalištu Belek.

Nešto što je obeležilo minulu jesenju polusezonu jesu i tvoje suze posle večitog derbija, koji je Partizan dobio sa 2:0. Zašto?

- Deka mi je umro dan pred utakmicu. Šta da ti kažem... Takva je bila situacija. Deka je dugo bio u lošem stanju i tako se namestilo. On sam je želeo da ja igram. Pričao sam sa trenerom dan pred utakmicu i mislim da sam u tom trenutku doneo pravu odluku. To je bila utakmica za moju porodicu, za moju podršku njima - pričao je Zdjelar.

Prošla su dva meseca od nesrećnog ispadanja iz Lige Evrope u Hagu.

- Prva utakmica u Beogradu mnogo toga je odlučivala. Da je ona dobijena, sve bi kasnije mnogo lakše funkcionisalo. U Hagu smo imali sve, a na kraju nismo uzeli ništa. To je jako bolno za sve nas. Taj AZ Alkmar ima odličnu ekipu, pobedili su i Ajaks.

foto: Starsport

Da li je izgubljena borba za titulu?

- Idemo utakmicu po utakmicu, pa dokle stignemo. Daćemo sve od sebe da dobijemo sve mečeve do kraja sezone, ali ne zavisi sve od nas. Ipak je tamo neka ekipa koja je ispred nas i zavisiće od dosta stvari. Imamo dva derbija i potrudićemo se da pobedimo. Ako tako bude i ako nas sreća malo pogleda, kao što nije u Evropi, mislim da svašta može da se dogodi.

Kakvo je tvoje mišljenje o astronomskim ponudama za Sadika i Stevanovića?

- Mislim da je mnogo lepo za klub kao Partizan da u ovom trenutku, posle svega što se letos dešavalo u Sloveniji i mnogo finansijskih problema, toliko igrača ima da ponudi. Velika je to stvar za njih dvojicu.

Da li si imao priliku da pričaš sa Stevanovićem i udeliš mu neki savet?

- Nisam, jer sada svi dolaze sa nekim savetima, imaju šta da im kažu. Od mene je savet, a mislim da je pravi, da momak treba da ide. To je, kao i za Strahinju Pavlovića, ogroman korak u karijeri - jasan je Zdjelar.

Poruka prijatelju: Marine, srećno

Marko Marin je otišao iz Zvezde, šta možeš reći o duelima sa njim i derbijima?

- Pre svega, poželeo bih mu sreću tamo gde je otišao. On i ja nemamo ništa nenormalno, prijatelji smo van terena, samo se tako nameštalo da dosta stvari u utakmici zavisi od nas dvojice. Na terenu nikoga ne puštam, čak ni kad sa ocem igram stoni tenis, to uvek bude „na krv i nož“.

Nemanja Ilić, Specijalni izveštač

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track