RAPSODIJA CRNO-BELIH U PRVOM POLUVREMENU: Partizan pobedio Ružomberok, Matić debitovao, Savo opet BESNEO (VIDEO)
Foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

PRIPREME U BELEKU

RAPSODIJA CRNO-BELIH U PRVOM POLUVREMENU: Partizan pobedio Ružomberok, Matić debitovao, Savo opet BESNEO (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su slovački Ružomberok 2:1 (2:0) u pripremnoj utakmici u Beleku.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Beleka - Nemanje Ilića

Crno-beli su odigrali savršeno prvo poluvreme, a meč je obeležio i debi poslednjeg pojačanja Bojana Matića, ali i novi izliv besa trenera Save Miloševića.

Od starta su se ređale prilike za Partizan, nekoliko odličnih šansi imao je Japanac Asano, ali kada je to bilo najpotrebnije, realizacija je izostala.

Partizan je sjajnu igru ipak krunisao golom u 19. minutu meča. Posle sjajne kontre i akcije Sadika i Asana, Suma je sjajno finiširao i pod prečku zakucao loptu za prednost crno-belih od 1:0.

Prvi gol za Partizan u 19.minutu postigao je @seydoubasoumah!

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

Samo šest minuta kasnije, Partizan je udvostručio prednost zahvaljujući igraču Ružomberoka koji je postigao autogol. Posle spektakularne akcije i više od 15 pasova fudbalera Partizana, Tošić je ostavio petom loptu za Miletića koji je ušao po boku u peterac i gađao oštro po zemlji, lopta je pogodila Čurmu i ušla u mrežu - 2:0.

Do kraja poluvremena imao je Partizan još dve kolosalne prilike. Stopostotne šanse propustili su Sadik i Natho, ipak Milošević na velikom odmoru nije mogao da ne bude zadovoljan.

Na početku drugog dela igre Milošević je dao priliku igračima koji nisu imali značajniju minutažu u tekućoj sezoni. Umesto Natha ušao je Šćekić, umesto Tošića Ivanović, a umesto Asana Filip Stevanović.

Posle konfuzije u odbrani crno-belih, a nakon prekida za Slovake, najbolje se snašao Gerec koji je dobio loptu na samo nekoliko metara od gola crno-belih i nije mu bilo teško da zatrese mrežu i smanji zaostatak za Partizanom.

1 / 10 Foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

Priliku u drugom poluvremenu, od 63. minuta, dobio je i Bojan Matić, poslednje pojačanje Partizana.

Dosta bolje u drugom poluvremenu igrali su Slovaci. Jednu od najboljih prilika da iznednači rezultat propustio je Kružlija u 75. minutu meča kada za dlaku nije uspeo da stigne loptu na samo par metara od praznog gola Partizana.

Nakon tog pokušaja, Partizan je na drugoj strani propustio kolosalnu šansu. Sjajno je Matić uposlio Ivanovića, ovaj je prosledio do Smiljanića koji je opalio iz prve i zatresao stativu slovačkog tima.

U 86. minutu meča, posle jednog faula, trener Partizana Savo Milošević ponovo je bio na ivici incidenta, sada sa stručnim štabom slovačke ekipe. Na terenu je izbio verbalni sukob između igrača oba tima, ali srećom, sve se brzo smirilo.

Do kraja meča nije bilo značajnije prilike na oba strane, a crno-beli su iskusno čuvali prednost do kraja meča.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track