TUGA I JEZA U NANTU: Navijači i igrači za Emilijana Salu! Francuzi odali poštu Argentincu poginulom pre godinu dana
Foto: AP

DA SE NE ZABORAVI

TUGA I JEZA U NANTU: Navijači i igrači za Emilijana Salu! Francuzi odali poštu Argentincu poginulom pre godinu dana

Fudbal -

Navijači Nanta odali su danas poštu svom bivšem fudbaleru Emilijanu Sali, koji je poginuo u padu aviona pre godinu dana.

Uoči utakmice Nanta i Bordoa na centru terena razvijena je velika fotografija Sale, koji je zajedno sa pilotom, poginuo 21. januara prošle godine, kada se njihov avion srušio u Lamanš.

1 / 7 Foto: AP

Na velikom ekranu prikazani su snimci Sale sa utakmica Nanta, navijači su u tišini odgledali snimak, a neki od njih držali su žuto-zeleni dres argentinskog napadača.

Navijači su uz aplauz skandirali njegovo ime. U devetom minutu utakmice navijači su ponovo skandirali ime Emilijana Sale, koji je u Nantu nosio dres sa brojem devet. Francuski klub je iz poštovanja iz upotrebe povukao dres sa brojem devet.

Sala je 21. januara prošle godine iz Nanta putovao u Kardif, sa kojim je potpisao ugovor i postao najplaćeniji igrač tog velškog kluba. Pronađen je posle 17 dana potrage, nakon što je njegova porodica prikupila novac i unajmila privatne istražitelje. Pilot Dejvid Ibotson nije pronađen.

Fudbaleri Nanta nosili su posebne plavo-bele dresove u bojama argentinske zastave u današnjoj utakmici protiv Bordoa, kluba u kome je Sala počeo profesionalnu karijeru.

Uprava Nanta saopštila je da će sav prihod od prodaje komemorativnih dresova biti poslat Salinim bivšim klubovima u Argentini, gde je igrao za mlađe kategorije.

Sala je odigrao ukupno 133 utakmica za Nant i postigao 48 golova.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track