HAOS U GRČKOJ! Navijači PAOK-a na ulicama zbog rata sa vladom! Gore baklje i kontejneri, kordoni policije na ulicama!
Foto: EPA

DRAMA

HAOS U GRČKOJ! Navijači PAOK-a na ulicama zbog rata sa vladom! Gore baklje i kontejneri, kordoni policije na ulicama!

Fudbal -

Navijači PAOK-a u četvrtak veče organizovali su velike proteste na ulicama Soluna povodom sukoba svog kluba sa vladom Grčke.

Premijer Grčke Micotakis je brzo reagovao i pozvao predstavnike UEFA i FIFA u Atinu kako bi se problem što pre rešio.

Sukob je iz domena sporta uleteo u domen politike jer se Olimpijakos pobunio što PAOK indirektno ima vlasnički udeo u još jednom klubu - Ksantiju. Uključila se i Privredna komora Grčke koja je zbog ovoga predložila da se PAOK i Ksanti izbace iz lige.

To je samo bio početak sukoba između klubova iz Atine i Pireja, pa je na sve to reagovao i Micotakis sledećom izjavom.

- Fudbal je važan, ali smanjenja poreza, poslovi, dobre bolnice i škole su daleko bitniji. Napravićemo nacrt memoranduma gde će FIFA i UEFA da resetuju grčki fudbal. Pozivam vlasnike da iskoriste ovu poslednju priliku ili će biti isključeni iz evropskih takmičenja i oslobođeni značajnog izvora prihoda na duže vreme - rekao je Micotakis u parlamentu.

foto: EPA

Međtum, ovo je izazvalo gnev navijača PAOK-a. Predvođeni predsednikom i kontroverznim biznismenom Ivanom Savidisom pristalice PAOK-a izašle su na ulice uvređeni zbog činjenice da država favorizuje klub iz Pireja.

S obzirom na činjenicu da vlasnici oba kluba u svom posedu imaju i nekoliko novinskih agencija i radio stanica, situacija postaje sve ozbiljnija, a sve je kulminiralo sukobima na ulicama Soluna.

Navijači su ušli u sukob sa policijom zbog paljenja baklji i kontejnera i uništavanja gradskog inventara, pa se kraj sukoba ne nazire.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track