KURIR U BELEKU! DRUGI REMI ZVEZDE U TURSKOJ: Crveno-beli protiv Celja vodili minut, pa primili jeftin gol
Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

TESTČETVRTI

KURIR U BELEKU! DRUGI REMI ZVEZDE U TURSKOJ: Crveno-beli protiv Celja vodili minut, pa primili jeftin gol

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su protiv slovenačkog Celja 1:1 (0:0).

Od specijalnog izveštača Kurira iz Beleka - Aleksandra Radonića

Gol za crveno-beli dao je Željko Gavrić u 85. minutu, a izjednačenje Slovencima doneo je Ivan Božić dva minuta kasnije. Bio je to drugi remi Crvene zvezde na pripremama u Beleku, posle nerešenog meča sa Vardarom (0:0) i dve pobede, nad poljskom Arkom (3:2) i bugarskim Ludogorecom (1:0).

Počeo je Dejan Stanković utakmicu protiv Celja sa postavom koja juče nije igrala sa Ludogorecom. Na golu je bio Zoran Popović, bekovaki par činili su Milan Gajić i Marko Konatar, štopere Nemanja Milunović i Radovan Pankov. Zadnjeg veznog igrao je Miloš Vulić, ispred njega Mirko Ivanić, po strani Mateo Garsija i Veljko Simić, u napadu Tomane.

Fudbaleri Crvene zvezde imali su prividnu inicijativu i nekoliko šansi preko Simića i Vulića i Ivanića iz slobodnjaka, ali se istakao golman gostiju. Trener Dejan Stanković bio je ljut na odbranu posle nekoliko pogrešnih pasova podviknuvši:

- Hajde, malo više pažnje, neću tako jeftino da gubim četiri lopte zaredom. Evidentno je bilo da ovoj postavi Crvene zvezde nedostaje agresija i energija u odnosu na onu koja je juče pobedila Ludogorec i u prvih 45 minuta visokim presingom slomila prvaka Bugarske.

U drugom delu trener Stanković izveo je iz igre Tomanea, Ivanića i Gajića, a uveo Pavkova, Nikolića i Gavrića. Promenjena je i formacija crveno-belih u odnosu na početak meča, pa su pozadi igrala trojica Milunović - Pavkov - Konatar. Napala je Zvezda, ali opet haotično i neorganizovano što je Slovencima ostavilo dosta prostora za kontranapade. Međutim, golman Popović bio je uvek na pravom mestu.

Imala je Zvezda šansu za vođstvo, kada je Gavrić dobro izlomio beka Celja, ostavio loptu kao na tacni za Garsiju, ali je Argentinac očajno šutirao. Od 62.minuta u igru su ušli Krstović i Jovančić, umesto Vukanovića i Vulića. I odmah dve šanse za Krstovića, ali oba puta bez konkretnog učinka. Evidentno je da ovog momka ima u igri čim uđe, da se nađe u šansi, ali da ga lopta ne sluša, verovatno kao posledica toga što ne igra dovoljno.

Poslednjih 20 minuta igrao je Ben koji je zamenio indisponiranog Garsiju, kojem na ovom meču, ama baš ništa nije polazilo za nogom.

I onda golovi. Krstović se zagradio, otresao direktnog čuvara i dobro šutirao, golman je odbio loptu do Gavrića koji ju je smestio u mrežu. Međutim, uporni Slovenci su izjednačili minut kasnije, kada je Ivan Božić iskoristio nepažnju Zvezdine odbrane i matirao Zorana Popovića. Skroz jeftin gol.

TOK MEČA:

KRAJ 1:1

90. minut - Jovančić se žali na povredu kolena.

85. minut - GOOOLLLL - 1:1 - BOŽIĆ! Plantak je probio po levom krilu i poslao loptu pred gol, gde je Božić bio brži od Popovića. Zvezdino vođstvo trajalo je manje od minut.

84. minut - GOOOLLLL - 1:0 - GAVRIĆ! Krstović je šutirao, golman Jurhar odbranio, lopta je došla do Pavkova, koji je asistirao Gavriću, a on zatresao mrežu.

Željko Buvač novi sportski direktor Dinama iz Moskve gleda utakmicu.

foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

67. minut - Šansa za Krstovića, koji se nije snašao u dobroj poziciji. Na kraju je intervenisao Ćalušić.

62. minut - Prvi pokušaj Krstovića, siguran je Jurhar.

61. minut - Izašli su Vukanović i Vulić, ušli su Krstović i Jovančić.

60. minut - Nova šansa za Celje. Benedičić je izveo korner, a Vizinger na "drugoj stativi" propustio da se upiše u strelce

55. minut - Šansa za Celje! Udarac Plantaka odbranio je Popović.

49. minut - Kapiten Celja Lotrič se povredio, pa ga je zamenio Plantak.

47. minut - Benedičić iz slobodnjaka tuče za malo pored gola.

46. minut - Odmah je Zvezda zapretila, Vulić je šutirao pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Stanković je na teren poslao Nikolića, Gavrića i Pavkova umesto Ivanića, Simića i Tomanea.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0

31. minut - Sudar Tomanea i golmana Jurhara, ali su obojica nastavila meč.

22. minut - Ivanićev dobar pokušaj iz slobodnjaka, preko "živog zida", ali brani Jurhar.

13. minut - Vulić je izveo slobodan udarac, ali je pogodio "živi zid".

Bivši igrač Zvezde Filip Stojković, sada fudbaler Rapida iz Beča, došao je da gleda nekadašnje saigrače.

foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

9. minut - Korner za Zvezdu, izveo ga je Garsija, ali bez opasnosti po gol Celja.

5. minut - Prvi pokušaj crveno-belih, tukao je Simić, ali neprecizno.

1. minut - Utakmica je počela.

15.17 - Tmurno nebo nad Belekom

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Crveno-beli imaju proveru drugi dan zaredom.

Kiparski Aris (2:0), poljska Arka (3:2), Vardar (0:0) i Ludogorec (1:0) dali su određeni uvid u igrački kadar novom stručnom štabu na čelu sa Dejanom Stankovićem.

foto: Zvezda.rs

Do povratka u Beograd 7. februara, crveno-beli će imati još dve provere: u sredu protiv slovačkog DAC-a i kazahstanskog Aktobea dan kasnije. Nastavak Superlige za Zvezdu počinje utakmicom na Banovom brdu protiv Čukaričkog, 15. februara.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track